Σχετικά με την συνάντηση της ΠτΔ με την ηγεσία του ελληνισμού της Χιμάρας

Σχετικά με την συνάντηση της ΠτΔ με την ηγεσία του ελληνισμού της Χιμάρας

Συμβολισμοί και ουσία

Τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Θοδωρή Γκούμα και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου ΟΜΗΡΟΣ υποδέχθηκε χθες (2/2/2022) στο προεδρικό μέγαρο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Προφανώς δεν μπορούμε να περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν με την ανώτατη άρχοντα του ελληνικού κράτους, αλλά κατ΄αρχάς σε συμβολικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κα. Σακελλαροπούλου φροντίζει την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της προεδρίας με τον ελληνισμό της Χιμάρας.

Επί της ουσίας, η υποστήριξή της ΠτΔ σε θεμελιώδη αιτήματά μας μπορεί να φανεί πολύ σημαντική όταν αυτά τίθενται ενώπιων των κυβερνητικών στελεχών.

Είναι ξεκάθαρο πως πέραν των άλλων θεμάτων, η συζήτηση αφορούσε σε μεγάλο βαθμό την ελληνική εκπαίδευση στην Χιμάρα. Η συμπαράσταση της Προέδρου, ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ακόμη στήριγμα στον πολυετή αγώνα της Ομόνοιας για την διεύρυνση της ελληνικής εκπαίδευσης και να εκπληρωθεί σύντομα ο στόχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο τους Έλληνες που ζουν στις πατρογονικές μας εστίες όσο και όσους διαμένουν στην Ελλάδα. Η κυρία Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα ενώ ως πρώην ανώτατη δικαστικός, ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στις προτάσεις τις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε νομικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου