Μήπως ήρθε η ώρα της διάλυσης για την Τουρκία;

Μήπως ήρθε η ώρα της διάλυσης για την Τουρκία;

Η Τουρκία απειλεί τη Δύση. Μήπως ήρθε η ώρα της διάλυσής της;

Οι εξελίξεις στην Τουρκία, πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η φτώχεια έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι περισσότεροι πολίτες της πασχίζουν να εξασφαλίσουν με κάθε μέσο και κόπο μια φραντζόλα ψωμί. Ο πληθωρισμός που έχει σκαρφαλώσει σε απίστευτα ύψη σε χρόνο ρεκόρ έχει εξανεμίσει την αξία των εισοδημάτων τους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά εικόνες στα μεγάλα αστικά κέντρα αβάστακτης ταλαιπωρίας για ένα καρβέλι ψωμί που το παράγουν δημοτικοί φούρνοι και το πωλούνε στη μισή τιμή σε σύγκριση με αυτό που διατίθεται στην ελεύθερη αγορά.

Σε ό,τι αφορά τις διώξεις και τις φυλακίσεις, ακόμα και Τούρκων στην καταγωγή πολιτών, η εικόνα θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία. Μέχρι τώρα οι διαχρονικές γκεσταμπίτικες διώξεις αφορούσαν τις μη τουρκικές καταγωγές, όπως είναι οι Ελληνες, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, οι Κούρδοι, που για χιλιάδες χρόνια η περιοχή, που σήμερα ονομάζεται Τουρκία, αποτελεί την πατρογονική τους εστία. Στην περιοχή αυτή ήρθαν τα άγρια και σκλάβωσαν τα ήμερα και προσπάθησαν και συνεχώς προσπαθούν αυτά τα άγρια με φασιστικές μεθόδους να διατηρήσουν τα πρωτεία. Στο πλαίσιο αυτά συνεχίζουν αδιάκοπα, από την περίοδο ακόμα της κατάρρευσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, να την αναστηλώσουν και δεν το κρύβουν. Οι εξουσιάζοντες φασίστες πολεμούν με τα ίδια μέσα ακόμα και τους πολιτικούς τους αντιπάλους, παρά του ότι πολλοί από αυτούς τις ίδιες νέο-οθωμανικές πολιτικές υπηρετούν. Και γι' αυτούς οι ιθαγενείς της περιοχής είναι οι αιώνιοι εχθροί και προφανώς είναι εχθροί τους οι Ελληνες και οι Κύπριοι που στέκονται εμπόδιο στα όνειρα που τους δημιουργούν οι ναργιλέδες τους. Πρόσφατα έφτασε στη δημοσιότητα η δήλωση: «Είμαι απόγονος εκείνων που πριν 2.800 χρόνια ήρθαν και ίδρυσαν όλες τις πόλεις στον Πόντο. Και ως απόγονος αυτών, 2.800 χρόνια μετά έρχομαι στον τόπο μου στην Ελλάδα ως πρόσφυγας». Είναι δήλωση ενός Ελληνα της Μικράς Ασίας και πρώην «Τούρκου» – ισλαμιστή στρατιωτικού, ονόματι Ιμπραήμ Γιαϊλάλι (σήμερα ως Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλάλι ζει ως πρόσφυγας στην Ελλάδα!) ο οποίος είχε γαλουχηθεί από την τουρκο-ισλαμική ρατσιστική ιδεολογία στην οικογένεια, το σχολείο και τον στρατό για να μισεί τους αυτόχθονες λαούς της Μικράς Ασίας –είναι μια περίπτωση γενίτσαρου- μέχρι που πληροφορήθηκε από επιστολή της τουρκικής κυβέρνησης ότι έχει καταγωγή ελληνική. Ο εν λόγω πρόσφυγας ήταν Τούρκος ριζοσπαστικός εθνικιστής, περήφανος για την εχθρότητά του προς τους Κούρδους και τους άλλους αυτόχθονες λαούς της Μικράς Ασίας.

Σήμερα στην Τουρκία πολλοί πολίτες εξετάζουν το DNA για να πληροφορηθούν την καταγωγή τους, κάτι που αρχίζει να τρομάζει τους κατ' επάγγελμα εγκληματίες αξιωματούχους της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τον εξωτερικό κόσμο η κατάσταση περιγράφεται με τις λέξεις της πλήρους απομόνωσής της από αυτόν. Δεν υπάρχει καμία γειτονική χώρα με την οποία να έχει καλές σχέσεις και ο κλοιός της απομόνωσης σφίγγει όλο και περισσότερο. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως είναι:

(α) Η Γερμανία που διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις με την Τουρκία κατά τω όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Η Γερμανία είναι η χώρα που έχει αναγάγει τους εξουσιάζοντες την Τουρκία σε νταβατζήδες των μεταναστών και προσφύγων μέσω των οποίων μάλιστα απειλεί να πλημυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες και πρόσφυγες. Και μάλιστα το κάνει αυτό η Γερμανία με τα λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών κυρίως του Νότου με την πατέντα του brain drain μέσω του οποίου αποκτά τζάμπα ειδικούς οι οποίοι της εξασφαλίζουν συγχρόνως και αμύθητα κέρδη.

(β) Η Ισπανία πορεύεται τον δρόμο που χάραξε η Γερμανία. Οι σοσιαλιστές στην κυβέρνησή της σιγοντάρουν τον πόλεμο στην περιοχή μας ενισχύοντας την τουρκική πολεμική μηχανή που ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα νέο-οθωμανικά της όνειρα. Στον πόλεμο κατά της Ελλάδος και της Κύπρου τσοντάρει η Ισπανία παρά τις απειλές της ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία για τις επιθετικές της ενέργειες εναντίον μας.

(γ) Η Ιταλία πορεύεται με πολιτική: μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Σήμερα η κατάσταση στην Τουρκία γίνεται αφόρητη για τον Ερντογάν και τα τσιράκια του που βλέπουν να πλησιάζει η ημέρα της καταδίκης τους και ετοιμάζονται, κατασκευάζουν τη σανίδα σωτηρίας τους, να εξάγουν την εσωτερική διαλυτική κρίση. Ετοιμάζονται να μας προκαλέσουν με απειλές και ιαχές πολέμου, γιατί εμείς υπάρχουμε εδώ ως οιονεί εχθροί τους, ελπίζοντας να πετύχουν έτσι τη συσπείρωση των ομοεθνών τους, καθώς και των κατασκευασμένων «Τούρκων». Είναι πάγια τουρκική τακτική να ζωντανεύουν τους κινδύνους που προέρχονται δήθεν από τους γείτονές τους. Ενώ η αιτία της κατάστασης στην Τουρκία είναι η καταδυνάστευση των αυτόχθονων λαών.

Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησε μια αμερικανική μελέτη που διεξήχθη από την CIA και η οποία προφήτευε τη διάλυση της σημερινής Τουρκίας μέχρι το 2050 και αυτό φοβάται ο νέο-σουλτάνος. Εν τω μεταξύ, πολλοί έγκυροι αναλυτές διαπιστώνουν πως η Τουρκία έχει ήδη χαθεί για τη Δύση. Αυτό συμπεραίνουν με βάση την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που στοχεύει στην ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, πολιτική που έχει μεγάλη απήχηση σε ορισμένα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας από την περίοδο ακόμα του Κεμάλ. Δεν θα λυπηθώ τα παιδία του Αττίλα να πάνε εκεί από όπου ήρθαν για να ησυχάσει η περιοχή. Και επομένως, αντί η Δύση να προσπαθεί να εκπολιτίσει τους βαρβάρους, μήπως το σωστό θα ήταν η διάλυση της σημερινής Τουρκίας και απόδοσης της περιοχής στους φυσικούς κληρονόμους; Σε κάτι τέτοιο ούτε ακόμα και ο Πούτιν δεν θα είχε αντίρρηση. Η Δύση το έκανε στη Γιουγκοσλαβία, όπου η κατάσταση είχε φτάσει στην αλληλοσφαγή. Αυτό περιμένει να συμβεί και στην Τουρκία για να ενεργήσει;

* Ο Θεόδωρος Στάθης έζησε για χρόνια στις ΗΠΑ. Είναι πρώην βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και υπουργός Γεωργίας. Είναι διδάκτωρ του Columbia University και πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών.

Εθνικός Κήρυκας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου