Η κλήση του Ράμα στον RAI προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία

Η κλήση του Ράμα στον RAI προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία

Η κλήση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στον διευθυντή της RAI, Πάολο Κορσίνι, μετά την εκπομπή "Report", έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εποπτείας της RAI, Barbara Floridia, εξέφρασε την ανησυχία της για την παρέμβαση του Ράμα, δηλώνοντας: "Είναι ανησυχητικό ένας ξένος αρχηγός κυβέρνησης να παρεμβαίνει άμεσα σε έναν δημόσιο υπάλληλο μετά από κριτική του σε δημοσιογραφική έρευνα. Η πιθανή ζημιά που υπέστη ο Ράμα από το ρεπορτάζ του "Report" δεν δικαιολογεί την παρέμβασή του."

Ο Άντζελο Μπονέλι, βουλευτής της Συμμαχίας Πρασίνων και Αριστεράς, ειρωνικά σχολίασε: "Τώρα μπορούμε να ονομάσουμε τη RAI RAIA, Ιταλική Αλβανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση!"

Προσθέτοντας, ο Μπονέλι τόνισε: "Η κλήση του Ράμα αποτελεί προσπάθεια επηρεασμού της ιταλικής τηλεόρασης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι απαράδεκτη παρέμβαση που πλήττει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η RAI οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τα πολιτικά συμφέροντα ενός πολιτικού, ακόμη και ξένου."

Εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες, τα μέλη του "Κινήματος 5 Αστέρων" στην εποπτική επιτροπή Rai, Dario Carotenuto, Dolores Bevilacqua και Anna Laura Orrico, δήλωσαν: "Είναι αδιανόητο ένας ξένος πρωθυπουργός να επικοινωνεί απευθείας με παρουσιαστή της δημόσιας τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί για ρεπορτάζ. Η κυβέρνηση Μελόνι οφείλει να επέμβει για να αποτρέψει μελλοντικές παρεμβάσεις και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της ιταλικής δημοσιογραφίας."

...

Συνδέσεις αδερφού του Ράμα με καρτέλ ναρκωτικών αποκαλύπτει ιταλική εκπομπή

Η ιταλική εκπομπή Report της RAI 3, ενώ εστίασε στην πρόσφατη συμφωνία Αλβανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό, έφερε στο προσκήνιο και ένα ανησυχητικό ζήτημα: την άνοδο της αλβανικής μαφίας και τις ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου