Στον "Όμηρο" Χιμάρας οι Πρεσβευτές τεσσάρων χωρών της ΕΕ

Στον "Όμηρο" Χιμάρας οι Πρεσβευτές τεσσάρων χωρών της ΕΕ

Στα πλαίσια των «Εβδομάδων Ευρώπης» ο Πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Luigi Soreca μαζί με τους Πρεσβευτές Ελλάδας, Γαλλίας και Ισπανίας στην Αλβανία, επισκέφθηκαν το Σχολείο «Όμηρος» στη Χιμάρα.

Η σημαντική αυτή επίσκεψη σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή προοπτική σε όλη την περιοχή και δίνει στη νέα γενιά τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντες της, ούτως ώστε να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του τόπου της.

Όπως γίνεται γνωστό από τη σελίδα του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχανε τη δυνατότητα να απευθυνθούν μέσω ερωτήσεων στους Ευρωπαίους Πρεσβευτές για θέματα του δικού τους ενδιαφέροντος, μέσω του προγράμματος "Europe goes back to school".

Εκτός των άλλων, αξιοσημείωτη είναι και η παρουσίαση του προγράμματος "STEM" από εκπρόσωπο της VODAFONE ALBANIA, η οποία και χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του «Ομήρου», το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 22 .

Το πρόγραμμα "STEM" (Science, Technology, Engineering and Mathematics) αφορά μια συγκεκριμένη μέθοδο προσέγγισης στην εκπαίδευση κατά την οποία οι μαθητές διδάσκονται ταυτόχρονα και συνδυαστικά διεπιστημονικές γνώσεις από τα πεδία της επιστήμης.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία του STEM και στη δημιουργία δραστηριοτήτων βασισμένων σε αυτή. Η ολιστική αντιμετώπιση των τεσσάρων κλάδων που ενσωματώνονται στο STEM αποτελεί την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική, η οποία βασίζεται στην ομαδική εργασία και στην ανάπτυξη της αναλυτικής σκέψης για την επίλυση σύνθετων συνδυαστικών προβλημάτων.

O Luigi Soreca συνέχισε την περιοδεία του στη Χιμάρα, ενώ κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες του με μια Χιμαραία γιαγιά την κα Αντιγόνη, η οποία τον εξέπληξε με την τέχνη της στα εργόχειρα και συγκεκριμένα με ένα κέντημα που γράφει "Και επί γης ειρήνη".

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου