Σερβία: Πολεμικές Δοκιμές με Φόντο τις Εντάσεις με το Κοσσυφοπέδιο

Σερβία: Πολεμικές Δοκιμές με Φόντο τις Εντάσεις με το Κοσσυφοπέδιο

Σε μια περίοδο υψηλών εντάσεων με το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία πραγματοποίησε γενικές πρόβες πολέμου, με τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να ηγείται άσκησης. Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η βελτίωση της τακτικής σε μάχιμες επιχειρήσεις.

Η άσκηση ξεκίνησε με σενάριο "εισβολής στη Σερβία" από φανταστικό εχθρό στην περιοχή Peshter, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Ακολούθησε η στρατιωτική απάντηση, με την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών, αρμάτων μάχης M-48 και T-72, τεθωρακισμένων οχημάτων, αυτοκινούμενων οβιδοβόλων 155 χιλιοστών, μαχητικών αεροσκαφών MiG-29, ελικοπτέρων και μεταγωγικών αεροπλάνων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Ejup Macedonci, οι Σέρβοι εξαπέλυσαν drones επίθεσης καμικάζι, ένα νέο όπλο για το οποίο ο Βούτσιτς εξέφρασε ικανοποίηση.

"Σήμερα είδαμε πολλές νέες τεχνικές", δήλωσε ο Βούτσιτς. "Είδαμε ολοκαίνουργια εκσυγχρονισμένα τανκς, αναγνωριστικά drones, drones καμικάζι και πυροβολικό να χτυπούν τους στόχους τους. Τώρα μπαίνουμε σε μια πιο ισχυρή παραγωγή drones καμικάζι. Είμαι ικανοποιημένος με την ετοιμότητα του στρατού μας."

Στις ασκήσεις παρέστησαν, εκτός από τον Βούτσιτς, και ο ηγέτης της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος Ozkan Ulutas, το Σέρβο μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Zheljka Cvijanovic, και οι φιλοσέρβοι βουλευτές του Μαυροβουνίου, Andrij Mandic και Milan Knezhević.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου