Αδιέξοδο για τους μηλοπαραγωγούς στην Κορυτσά: Χάνονται 16.000 τόνοι

Αδιέξοδο για τους μηλοπαραγωγούς στην Κορυτσά: Χάνονται 16.000 τόνοι

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 16.000 τόνοι μήλων βρίσκονται σήμερα στους ψυκτικούς θαλάμους της Κορυτσάς, καθώς δεν υπάρχει αγορά για την πώλησή τους λόγω των χαμηλών τιμών. Οι τοπικοί αγρότες έχουν αρχίσει να ξεριζώνουν τους οπωρώνες τους. Στο χωριό Mançurisht, οι αγρότες έχουν ξεριζώσει δεκάδες μηλιές, εγκαταλείποντας την καλλιέργειά τους στο μέλλον λόγω της έλλειψης πωλήσεων της παραγωγής τους.

Οι λόγοι για την αποτυχία των πωλήσεων μήλων είναι πολλοί, αλλά οι αγρότες κατηγορούν κυρίως την αγορά εισαγωγών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους αγρότες, το κόστος παραγωγής μήλων είναι υψηλό, επειδή το κράτος δεν επιδοτεί τα αγροτικά μέσα παραγωγής. Προσθέστε σε αυτό και την έλλειψη αγοράς, με αποτέλεσμα οι αγρότες αυτοί να εγκαταλείπουν τη γεωργία και να επιλέγουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τα προς το ζην.

Οι αγρότες ζητούν από το κράτος να παρέμβει με μέτρα εισαγωγών, προκειμένου να πωληθούν οι περίπου 16 χιλιάδες τόνοι μήλων που βρίσκονται στους καταψύκτες του νομού Κορυτσάς.

...

Καλλιεργητές κρεμμυδιών στην Κορυτσά: Σε κίνδυνο να πετάξουν την παραγωγή τους

Οι αγρότες του χωριού Porodine της Κορυτσάς εγκαταλείπουν την παραγωγή κρεμμυδιών. Τα διατηρούσαν μέχρι τώρα στις αποθήκες, αλλά η παραγωγή δεν αποφέρει πλέον κέρδος ως εμπόρευμα αποθέματος. Σύμφωνα μ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου