Θερμή υποδοχή του Μπιλ Κλίντον στα Τίρανα

Θερμή υποδοχή του Μπιλ Κλίντον στα Τίρανα

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έπειτα από πρόσκληση της αλβανικής κυβέρνησης, με τα Τίρανα να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.

Η τελετή υποδοχής προς τιμήν του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στα Τίρανα έκλεισε με την απονομή του μεταλλίου «Αναγνώρισης Δημοσίων Επιτευγμάτων».

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που παρέδωσε το μετάλλιο στον πρώην πρόεδρο, τονίζοντας ότι πρόκειται για το υψηλότερο βραβείο που απονέμεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού σε κάποιον που αξίζει αυτή την αναγνώριση.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω! Αυτή η στιγμή θα μείνει ως θησαυρός στη ζωή μου. Πάντα ήθελα να έρθω εδώ».

«Για όλους εσάς στην Αλβανία, για όσους υπηρετούν στην κυβέρνηση, για τις γυναίκες αυτής της κυβέρνησης, για τους υπέροχους νέους που μίλησαν, σας ζητώ να μην αποθαρρύνεστε. Αυτά τα προβλήματα είναι πιο παλιά από τα κράτη και τις θρησκείες. Δείτε αυτά τα παιδιά! Έχετε εξαιρετική νεολαία!», είπε ο Μπιλ Κλίντον.

Η λεωφόρος «Deshmoret e Kombit» περικυκλώθηκε από φράχτη ασφαλείας το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι, αφού πέρασαν από ανιχνευτές μετάλλων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο για να υποδεχθούν τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ακούστηκε επιλεγμένη αμερικάνικη μουσική και ανεγέρθηκε ένα βάθρο με τα κόκκινα και μπλε χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ. Αμερικανικές και αλβανικές σημαίες μοιράστηκαν συνεχώς στο πλήθος από μέλη της οργανωτικής ομάδας της τελετής.

Στην ομιλία του έθιξε επίσης, την τρέχουσα σύγκρουση στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ζητώντας από το Κόσοβο και τη Σερβία να συνεργαστούν προς όφελος της ανθρωπότητας. «Υπάρχει μια διαμάχη που συμβαίνει τώρα στο Κοσσυφοπέδιο που θα ήθελα να μην είχε συμβεί ποτέ», είπε ο Κλίντον.

Ο Κλίντον είπε ότι οι 4 δήμοι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο δημιουργήθηκαν για να δώσουν «4 ακόμη δήμαρχους» στη σερβική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου και πρόσθεσε ότι έκαναν λάθος που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου