Παγκόσμια Τράπεζα για Αλβανία: 62 εκατ. ευρώ παραμένουν μη αξιοποιημένα για την αστική ανάπτυξη και τον τουρισμό

Παγκόσμια Τράπεζα για Αλβανία: 62 εκατ. ευρώ παραμένουν μη αξιοποιημένα για την αστική ανάπτυξη και τον τουρισμό

Η ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη και τουρισμός είναι ένα από τα κύρια έργα που υποστηρίζει η Παγκόσμια Τράπεζα στην Αλβανία εγκρίνοντας ένα δεύτερο πακέτο.

Σε αξιολόγηση της προόδου του έργου συνολικής αξίας άνω των 105 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η Τράπεζα υπολόγισε το ισοζύγιο των ολοκληρωμένων και αυτών σε εξέλιξη έργων. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί 38 εκατ. δολάρια, ενώ τα περισσότερα κονδύλια παραμένουν ακόμη μη αξιοποιημένα (62,206,400 ευρώ).

Προγραμματισμένο να κλείσει τον Ιούλιο του περασμένου έτους το πακέτο, η Τράπεζα αποδέχθηκε την αναβολή για τον Ιούλιο του 2025 εγκρίνοντας ένα πρόσθετο. Η τράπεζα εκτιμά ότι στην πρώτη συνιστώσα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του πεζόδρομου προς το Κάστρο Berat και των δρόμων πρόσβασης οχημάτων, του περιπάτου και των σκαλοπατιών των Αγίων Σαράντα, της πολεοδομικής βελτίωσης και ενσωματωμένου φωτισμού στην Πρεμετή, το καλντερίμι της Αγοράς Αργυροκάστρου., το Μουσείο και οι εργασίες αποκατάστασης στο φρούριο του Αργυροκάστρου.

«Μέρος 2: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση των τουριστικών περιοχών της Benja και των πανοραμικών σημείων κατά μήκος του τουριστικού διαδρόμου, ο σχεδιασμός για τη βελτίωση της τουριστικής περιοχής του Ζβερνέτς έχει οριστικοποιηθεί και οι εργασίες πολιτικού έργου έχουν ανατεθεί. Η παροχή συμβουλών σχεδιασμού για τουριστικούς χώρους όπως το Κάστρο Αργυροκάστρου, το Κάστρο Μπόρσι, το Κάστρο Κανίνα και το Σπήλαιο των Σπηλαίων (Χιμάρα) βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέρος 3: Ολοκληρώθηκε η παροχή συμβουλών για τη στρατηγική έρευνας αγοράς και ανάπτυξης. Υπηρεσίες παροχής συμβουλών για Συνεργασίες Διαχείρισης Προορισμών, Ανάπτυξη Αγοράς για το Πακέτο 1 της Νότιας Αλβανίας και Σύστημα Ανάπτυξης Τουριστικών Προϊόντων και Στατιστικών Τουρισμού βρίσκονται επί του παρόντος σε εφαρμογή.

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια για τη συμβουλευτική για το πακέτο 2 της ανάπτυξης τουριστικών προϊόντων», αναφέρει το έγγραφο της τράπεζας που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου