Επιστρέφοντας από την Ελλάδα, ανακαλύπτει ότι ο γείτονάς του έχει καταλάβει την περιουσία του

Επιστρέφοντας από την Ελλάδα, ανακαλύπτει ότι ο γείτονάς του έχει καταλάβει την περιουσία του

Στη σύνταξη αλβανικής ερευνητικής εκπομπής έφτασε το πρόβλημα ενός πολίτη από το χωριό Πικέρνη. Πρόκειται για τον πολίτη Πετρίτ Λούλο, ο οποίος μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα ανακάλυψε ότι η γη του έχει καταληφθεί και περικυκλωθεί από φράχτη και θύρα από τον γείτονά του. Ο Πετρίτ Λούλο, σύμφωνα με έγγραφα, είναι ιδιοκτήτης οικοπέδου 300 μέτρων και διαθέτει επίσης 2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αγροτικής γης.

Έλαβε θετική απάντηση από τη μονάδα του Λουκόβου να περικυκλώσει την περιουσία του με φράχτη, αλλά ένας τοπικός αστυνομικός, Fatos Çela, δεν του το επιτρέπει.

Ο Εντουάρτ Βελίου είναι αυτός που έχει καταλάβει τη γη του Λούλο, ο οποίος ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσφατα εργάζεται στο ΙΚΜΤ του Δήμου Χιμάρας.

«Έχω καταγωγή από την Πρεμετή, είμαι εδώ Πικέρνη από τη δεκαετία του 1990, δουλεύαμε στο αγρόκτημα, ασχοληθήκαμε με τη γη εδώ. Είχα σπίτι εδώ. Είναι 300 μέτρα γης και 2 χιλιάδες αγρόκτημα. Για αυτή τη γη, έχω τίτλο ιδιοκτησίας. Το σπίτι έπεσε, η χώρα κατέρρευσε, ο κύριος Εντουάρντ Βελίου έφτασε ως εδώ. Μου είπαν ότι έχουν περάσει 2 μήνες από τότε που ξεκίνησε να δουλεύει στο ΙΚΜΤ στον Δήμο Χιμάρας. Όταν το έκανε αυτό ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν βρήκε κανέναν εδώ από τότε που ήμασταν Ελλάδα. Πήγα στο δήμο, πήρα άδεια να περικυκλώσω το κτήμα. Ήρθε πάλι ο κύριος και με διέκοψε. Διαμαρτυρηθήκαμε στην αστυνομία της Χιμάρας, έρχεται ο επιθεωρητής της περιοχής Φάτος Τσέλα και λέει ότι αναστέλλονται οι εργασίες για 48 ώρες για λόγους εγγράφων», λέει ο καταγγέλλων Petrit Lulo.

Μετά την άφιξη της εκπομπής, ο καταγγέλλων λέει ότι η αστυνομία του επέτρεψε να περικυκλώσει ξανά το ακίνητο, αλλά τον ανέστειλε ξανά.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής, Odeta Gjevori, αντιμετώπισε επί τόπου τον αστυνομικό Fatos Çela και έναν δημοτικό αστυνομικό που ζήτησαν την αναστολή της περίφραξης της περιουσίας του Petri Lulo.

Ενώ τον Έντουαρντ Βελίου, που καταπατούσε τη γη του Λούλου εδώ και 6 χρόνια, δεν τον εμπόδισαν, ούτε γκρέμισαν την πόρτα και τον φράχτη που έχει φτιάξει στη γη του άλλου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου