Η Dua Lipa απορεί γιατί ο χάρτης της "Μεγάλης Αλβανίας" που δημοσίευσε προκάλεσε αντιδράσεις

Η Dua Lipa απορεί γιατί ο χάρτης της "Μεγάλης Αλβανίας" που δημοσίευσε προκάλεσε αντιδράσεις

Η Dua Lipa με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και δίνει εξηγήσεις που δεν πείθουν σχετικά με το πρόσφατο εθνικιστικό της παραλήρημα.

Ύστερα από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσίευση της με τον χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας" και το κράξιμο περί εθνικιστικών και αλυτρωτικών μηνυμάτων, η ίδια ναι μεν προσπαθεί να απολογηθεί αλλά ταυτόχρονα δηλώνει πως δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο η δημοσίευση της προκάλεσε την κατακραυγή του κόσμου.

Η νεαρή τραγουδίστρια ή δεν ξέρει πως είναι χάρτης του Κοσόβου ή αποφάσισε να πουλήσει τρέλα μπας και το θέμα ξεχαστεί πιο γρήγορα. Ακόμη και σήμερα δείχνει να μην έχει καταλάβει πως ο χάρτης που δημοσίευσε θίγει την Ελλάδα, την Σερβία, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια αφού περιλαμβάνει τα εδάφη τους εντός συνόρων της Αλβανίας.

Στην ανάρτησή της έγραψε:

«Η προηγούμενη ανάρτησή μου δεν είχε ποτέ σκοπό να προκαλέσει μίσος. Αισθάνομαι λύπη και θυμό που η ανάρτησή μου σκόπιμα παρερμηνεύτηκε από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνοτικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή μου (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο όπως το φαγητό ή τη μουσική και αντιμετωπίζω μια έντονη αντίσταση στην ιδέα μιας αυθεντικής κουλτούρας του Κοσόβου.

όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας και τις ρίζες μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλήσω με υπερηφάνεια για τις αλβανικές μου ρίζες και τη χώρα της μητέρας μου. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την καταγωγή τους και να ακούνε και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους.»


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου