Βασιλική Κατσίφα: «Εκτέλεσαν το παιδί μου άδικα, είμαστε Έλληνες και Έλληνες θα πεθάνουμε» (βίντεο)

Βασιλική Κατσίφα: «Εκτέλεσαν το παιδί μου άδικα, είμαστε Έλληνες και Έλληνες θα πεθάνουμε» (βίντεο)

Στην Κύπρο βρίσκεται αυτές τις μέρες για τις επετειακές εκδηλώσεις της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974 η μητέρα του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Η μάνα του φονευθέντος Βασιλική Κατσίφα φιλοξενήθηκε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι που παρουσιάζει η Μαρίνα Χατζηκώστα και δήλωσε αρχικά πως η κατάσταση στην Βόρεια Ήπειρο, όπως και στην Κύπρο, είναι παρόμοια. «Είμαστε ομοιοπαθείς. Μας φοβερίζουν και εμάς οι Αλβανοί. Εμείς δεν τους πειράζαμε τίποτα. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι γηγενείς Έλληνες. […] Είμαστε καθαρά ελληνικά χωριά».

«Το παιδί μου αγαπούσε την σημαία και το έθνος. Δεν έκανε τίποτα πέρα από αυτά και άδικα τον έχουν εκτελέσει. Η σημαία μας ανήκει, το έθνος μας ανήκει. Όλα μας ανήκουν, Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε».

Η κα Βασιλική είπε πως ο Κωνσταντίνος δεχόταν προκλήσεις από ένα Αλβανό αστυνομικό ο οποίος τον απειλούσε με πιστόλι. «Το παιδί μου δεν έκανε τίποτα. Σήκωσε την σημαία που μας ανήκει και του έλεγε να πάει να την κατεβάσει. Του απαντούσε ''εγώ την ανέβασα, εσύ αν τολμάς κατέβασέ την''».

Το παιδί μου είχε αγάπη για τον Ελληνισμό και την Βόρεια Ήπειρο, για το χωριό και πάντα βοηθούσε. «Και του αφαίρεσαν την ζωή του, ποιοι; Oι Τουρκαλάδες που ήρθαν και μας απειλούσαν και εμένα και τον σύζυγό μου στο σπίτι»

Την χτυπούσαν, όπως είπε, με το κοντάκι μετά της το έβαλαν στον θώρακα και η αστυνομία ανακάτεψε όλο το σπίτι γκρεμίζοντας μέχρι και το τζάκι. «Το παιδί μου δεν πείραξε κανένα. Αν ήθελε θα τους είχε καθαρίσει όλους. Δοξάζω τον θεό που δεν σκότωσε.

Ένας λεβέντης ήταν ο υιός μου.¨Ενας πατριώτης και χαίρομαι που έχω έτσι παιδί. Κλαίω σαν μάνα, μου λείπει το παιδάκι αλλά χαίρομαι που έκανε αυτήν την απόπειρα για τον Ελληνισμό».

Η κα Βασιλική είπε μάλιστα πως περιμένει πολλά και από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την δολοφονία αυτή και είπε πως μέχρι να πεθάνει ζητεί διαφάνεια. Για το καθεστώς της Βορείου Ηπείρου, δήλωσε «Ανάθεμα να έχει ο Ιταλός που έβαλε το σύνορο». Παρομοίασε μάλιστα το καθεστώς της Αλβανίας όπως αυτό της Τουρκίας.

Την καρδιά, την κάνω πέτρα και λέω στο μνήμα του, «Λεβέντη μου θα αντέξω για εσένα. Όπως εσύ ήσουν δυνατός θα είμαι και εγώ». Ο Κωνσταντίνος μου, κατέληξε μεταξύ άλλων, είναι ένα αστέρι στον ουρανό.

Σήμερα η κα Κατσίφα θα παραστεί σε εκδήλωση του Κινήματος Αλληλεγγύη και το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου