Λουλζίμ Μπάσα: Όλες οι εξουσίες στην χώρα βρίσκονται στα χέρια του Έντι Ράμα

Λουλζίμ Μπάσα: Όλες οι εξουσίες στην χώρα βρίσκονται στα χέρια του Έντι Ράμα

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα, υποστηρίζεισε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη' ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την πολιτική κρίση στηνοποία έχει διέλθει η χώρα.

Ο Μπάσα είπε ότι δεν μπορεί να επιλυθεί η κρίση όταν «μένουν ατιμώρητοι οι άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς που έχουν καταλάβει το κράτος».

Επανέλαβε ότι η κατάσταση για την αντιπολίτευση δεν είναι διαπραγματεύσιμη και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εκλογές στις 30 Ιουνίου και ότι η πρόταση του Έντι Ράμα για έναν πολιτικό διάλογοείναι « μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών».

Η πολιτική κρίση έχει τρεις διαστάσεις

Ο Λουλζίμ Μπάσα τόνισε ότι η πολιτική κρίση στην Αλβανία έχει τρεις διαστάσεις.
Όλες οι εξουσίες βρίσκονται στο χέρι ενός και υπάρχει απολυταρχία, «όλες οι εξουσίες βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου, η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, η δικαιοσύνη. Στα μέσα ενημέρωσης υπάρχει μονομέρεια, η οικονομία μονοπωλείται και βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. Τα πρόσφατα δημοσιεύματα της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Bild» αναφέρουν ότι δεν έχει απλά καταλάβει η εγκληματικότητα το κράτος , αλλά έχει συγχωνευθεί η εγκληματικότητα με το κόμμα της εξουσίας και με τους κρατικούς θεσμούς.

Η επίλυση αυτής της πολιτικής κρίσης δεν μπορεί να γίνει απλά και μόνο με μια πολιτική συμφωνία μεταξύ δύο μερών.
Δεν μπορεί να υπάρξει λύσηστην κρίση χωρίς τη δικαιοσύνη και τον τερματισμό της ατιμωρησίας των πολιτικών που σχετίζονται με το έγκλημα και τους εγκληματίεςπου μαζί έχουν καταστρέψει την πολιτική διαδικασία, έχουν κλέψει στις εκλογές και εκτρέπουν τη λαϊκή βούληση.

Αυτή η κυβέρνηση δεν ήρθε στην εξουσία με τις ψήφους των πολιτών, αλλά από τις επιταγές του οργανωμένου εγκλήματος, με τα χρήματα των ναρκωτικών και την εγκληματικότητα.

Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές μόνο με ένα κόμμα

Στην ερώτηση ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα επιμένει να διενεργήσει εκλογές, ποια είναι η αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Μπάσα είπε χαρακτηριστά:

«Δεν μπορούν να υπάρξουν εκλογές χωρίς την αντιπολίτευση. Αυτά γίνονται μόνο στη Βόρεια Κορέα και στη Βενεζουέλα ή στο Τουρκμενιστάν. Ποια επιλογή θα έχουν οι ψηφοφόροι όταν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος;

Αυτό μας φέρνει πίσω στα χρόνια του κομμουνισμού με τον Ενβέρ Χότζα. Δεν μπορούν να υπάρξουν εκλογές χωρίς την αντιπολίτευση στις 30 Ιουνίου, είπε κατηγορηματικά ο Μπάσα.

Απόδοση στα ελληνικά Βαλκανικό περισκόπιο - echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου