Ανώνυμη επιστολή έθεσε σε εγρήγορση το SPAK για την περιουσιακή έρευνα κατά του δημάρχου Τιράνων, Veliaj

Ανώνυμη επιστολή έθεσε σε εγρήγορση το SPAK για την περιουσιακή έρευνα κατά του δημάρχου Τιράνων, Veliaj

Τραπεζικά στοιχεία του δημάρχου Τιράνων Εριόν Βελιάι, του αδελφού του Arbër Veliaj, και της Ajola Xoxa, καθώς και τριών εταιρειών που ελέγχει η Xoxa, έχουν ήδη ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η έρευνα εστιάζει σε τυχόν ύποπτες δραστηριότητες στις τραπεζικές κινήσεις των προαναφερθέντων ατόμων, καθώς και στις εταιρείες "Encyclopedic Publications", "Partners Law" και στο γραφείο συμβουλευτικής που διαχειρίζεται η Xoxes.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του γραφείου συμβούλων και του νομικού γραφείου "Partners Law", καθώς μοιράζονται την ίδια διεύθυνση στον "Sky Tower". Το γραφείο συμβούλων λειτούργησε από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018, ενώ το "Partners Law" ιδρύθηκε από την Xoxe τον Ιούνιο του 2018 στον 10ο όροφο του "Sky Tower".

Η "Partners Law" προσφέρει νομικές συμβουλές, προετοιμασία αγωγών, αιτήσεων και προσφυγών σε αστικές, διοικητικές και ποινικές διαδικασίες.

Επιπλέον, το 2021, η μητέρα της Xoxes, Valbona, μέσω των εργαζομένων της "Partners Law", απέκτησε το 100% της εταιρείας "AVA Studio", η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια, με εστίαση στη συλλογή περιουσιακών εγγράφων και τραπεζικών συναλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εριόν Βελιάι κλήθηκε πρόσφατα στο ΣΠΑΚ ως μάρτυρας για υποθέσεις που σχετίζονται με τον αποτεφρωτήρα των Τιράνων.

H έρευνα για την περιουσία του Βελιάι αποτελεί την πρώτη και μοναδική που έχει ανοίξει εις βάρος του δημάρχου Τιράνων.

...

Ένταλμα έρευνας του SPAK για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Τιράνων, Erion Veliaj

Ο εισαγγελέας του Σώματος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (SPAK), Ols Dado, έχει εκδώσει εντολή σε όλες τις τράπεζες δεύτερου επιπέδου στην Αλβανία να παράσχουν πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου