Ένταλμα έρευνας του SPAK για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Τιράνων, Erion Veliaj

Ένταλμα έρευνας του SPAK για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Τιράνων, Erion Veliaj

Ο εισαγγελέας του Σώματος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (SPAK), Ols Dado, έχει εκδώσει εντολή σε όλες τις τράπεζες δεύτερου επιπέδου στην Αλβανία να παράσχουν πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία του Erion Veliaj, δημάρχου Τιράνων, της συζύγου του Ajola Xoxa, του αδελφού του Arbër Veliaj και της μητέρας του Shqiponjë Veliaj.

Στο αίτημα του ΣΠΑΚ, οι τράπεζες καλούνται να αποκαλύψουν κάθε πληροφορία που αφορά τραπεζικές δραστηριότητες και οικονομικές συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από τα εν λόγω πρόσωπα, τόσο εντός όσο και εκτός Αλβανίας.

Επιπλέον, το ΣΠΑΚ ζητά να ενημερωθεί αν τα μέλη της οικογένειας Veliaj έχουν λάβει δάνεια από τις τράπεζες.

Η ενέργεια του ΣΠΑΚ έρχεται στο φως καθώς η διαφθορά στην Αλβανία αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, με τον Veliaj να έχει βρεθεί στο επίκεντρο κατηγοριών για αθέμιτες πρακτικές στο παρελθόν.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό ποια η αιτία της έρευνας, ούτε εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του Veliaj ή των μελών της οικογένειάς του.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αίσθηση στην Αλβανία, με τα ΜΜΕ να παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Veliaj έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιοδήποτε αδίκημα και έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου