Τους καταυλισμούς μεταναστών στην Αλβανία θα επισκεφθεί η Μελόνι αύριο

Τους καταυλισμούς μεταναστών στην Αλβανία θα επισκεφθεί η Μελόνι αύριο

Την Αλβανία αναμένεται να επισκεφθεί αύριο η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Την είδηση για την επίσκεψή της επιβεβαίωσε η ιταλική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες. Κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας, η Μελόνι θα πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στις 12:20, στους καταυλισμούς που καλύπτονται από το πρωτόκολλο συνεργασίας Ιταλίας-Αλβανίας για θέματα μετανάστευσης.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικού Πολιτισμού στην Αλβανία, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για τον καταυλισμό μεταναστών που θα οργανωθεί στο Shengjin στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους μετανάστες μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, η Μελόνι αναμένεται να επιθεωρήσει και τα δύο κέντρα υποδοχής μεταναστών στο Shengjin και στο Gjadër στη Λέζα, όπου οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Στις 6 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ιταλία θα στείλει στην Αλβανία τους μετανάστες που διαφεύγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ η Ιταλία θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής τους. Η συμφωνία θα αρχίσει να εφαρμόζεται την άνοιξη του επόμενου έτους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που δημοσίευσε η αλβανική κυβέρνηση, η Ιταλία θα καταθέσει 16,5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας, ως προκαταβολή για τη στέγαση των μεταναστών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου