Η Μελόνι υπερασπίζεται τον Ράμα, αλλά ο φυγόδικος Ahmetaj αποκαλύπτει σχέσεις του με τη μαφία

Η Μελόνι υπερασπίζεται τον Ράμα, αλλά ο φυγόδικος Ahmetaj αποκαλύπτει σχέσεις του με τη μαφία

Η Τζόρτζια Μελόνι δηλώνει σθεναρά την υποστήριξή της στον Έντι Ράμα, αρνούμενη τις κατηγορίες για συνεργασία του με την αλβανική μαφία.

Ωστόσο, μια εκτεταμένη έρευνα φέρνει στο φως στοιχεία που αμφισβητούν την αθωότητα του Ράμα.

Σύμφωνα με τον φυγόδικο πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Αλβανίας, Arben Ahmetaj, ο οποίος σε ιταλικά ΜΜΕ δηλώνει ότι ο Ράμα διατηρούσε στενές σχέσεις με ηγετικά μέλη της μαφίας, λαμβάνοντας παράνομο κέρδος από οικοδομικά έργα και δωροδοκίες.

Ο Ahmetaj, ο οποίος κατέφυγε στην Ελβετία για να αποφύγει τη φυλάκιση, κατονομάζει τον επιχειρηματία Ergys Agasi ως μεσολαβητή στις συναλλαγές με τη μαφία.

Ο Ράμα αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε συνέντευξη του σε ιταλική εκπομπή "Report", χαρακτηρίζοντας τον Ahmetaj αναξιόπιστο.

Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες που αποκτήθηκαν από το "Report" δείχνουν τον Ράμα να συναντάται με αρχηγούς της μαφίας στο γραφείο του.

«Έχω δει με τα μάτια μου φωτογραφικά στοιχεία, στα οποία είναι ο Luftar Hysa, ο οποίος θεωρείται από τις καναδικές αρχές ως ένας από τους κύριους ανακυκλωτές του «καρτέλ Sinaloa», λέει ο Ahmetaj.

Επιπλέον, η έρευνα αποκαλύπτει την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Massimo D'Alema, σε ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, ο D'Alema φέρεται να ίδρυσε εταιρεία λόμπι στα Τίρανα, όπου οι φήμες θέλουν να ασχολείται με κρυπτονομίσματα.

...

Μελόνι: «Ο Ράμα λιντσαρίστηκε γιατί βοήθησε το έθνος μας»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni στήριξε Έντι Ράμα μετά τη συζήτηση στην Ιταλία και την Αλβανία που προκλήθηκε από την εκπομπή Report που μεταδόθηκε στις 21 Απριλίου 2024 στο RAI 3 που αφορούσε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου