Ζελένσκι: «Εκτιμούμε την υποστήριξη της Αλβανίας προς την Ουκρανία»

Ζελένσκι: «Εκτιμούμε την υποστήριξη της Αλβανίας προς την Ουκρανία»

Στις 28 Φεβρουαρίου η σύνοδος αλληλεγύης προς την Ουκρανία στα Τίρανα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραμονές της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 28-29 Φεβρουαρίου, ευχαρίστησε την Αλβανία για την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία.«Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τη σταθερή αλληλεγγύη σας με την Ουκρανία», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Εκτιμούμε την υποστήριξη της Αλβανίας και προσβλέπουμε στη διασφάλιση ενός ειρηνικού ευρωπαϊκού μέλλοντος τόσο για τις χώρες μας όσο και για την Ευρώπη συνολικά», πρόσθεσε ο Ζελένσκι στο X, αναφέροντας την ανάρτηση του Begaj.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, το Σάββατο (24/2) με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έγραψε: «Δύο χρόνια μετά την απρόκλητη και άδικη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στεκόμαστε με δέος για τον θαρραλέο αγώνα του ουκρανικού λαού για ελευθερία, αξιοπρέπεια και κυριαρχία. Παραμένουμε ακλόνητοι σύμμαχοι της Ουκρανίας, υπερασπίζοντας μαζί αυτές τις οικουμενικές αρχές», έγραψε στο X ο Αλβανός πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα επισκεφθεί τα Τίρανα στις 27 Φεβρουαρίου και μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα θα διοργανώσουν τη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος ήταν παρών στο Κέντρο Ανοιχτότητας και Διαλόγου όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση με 50 φωτογραφίες με τίτλο «Ουκρανία, ένα έγκλημα πολέμου», μίλησε για τη σημασία της επίσκεψης του Ουκρανού ηγέτη και της συνόδου κορυφής όπου θα συμμετάσχουν ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Ράμα υπογράμμισε ότι η Αλβανία στέκεται δίπλα-δίπλα με την Ουκρανία, μια χώρα που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια αντιμετωπίζει την απρόκλητη εισβολή που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης τόνισε ότι η Αλβανία, μαζί με ολόκληρη τη συμμαχία των χωρών που επέλεξαν να δουν το μέλλον και να χτίσουν μαζί ένα μέλλον όπου κάθε χώρα και κάθε λαός και κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην ελευθερία, η Ουκρανία έχει επίσης το δικαίωμα να ζει ως ισότιμο κράτος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου