111η Επέτειος Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων: Μήνυμα Δένδια προς την Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου (ΒΙΝΤΕΟ)

111η Επέτειος Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων: Μήνυμα Δένδια προς την Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 111η Επέτειος Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και το μήνυμα προς την Αλβανία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 111η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων. Εκεί, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την Αλβανία, στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας στην ΕΕ.

Στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που τάσσεται σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας.

Προϋπόθεση η τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Αλβανία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει να τηρεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό σημαίνει σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στη γεωπολιτική σημασία της Ηπείρου, η οποία αποτελεί πύλη ανθρώπων και εμπορίου από και προς τη Δύση. Χάρη στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η Ήπειρος γίνεται πλέον η πιο σημαντική πύλη προς την Ανατολή.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η απελευθέρωση των Ιωαννίνων δεν αποτελεί απλά μια ιστορική ανάμνηση. Πρέπει να νοηματοδοτεί την πορεία της Ηπείρου προς ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, μαζί με άλλους αξιωματούχους.

Η 111η Επέτειος από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την πόλη, την Ήπειρο και την Ελλάδα συνολικά. Η επίσκεψη του κ. Δένδια και το μήνυμά του προς την Αλβανία υπογραμμίζουν τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με την προϋπόθεση της τήρησης των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου