Συνεδριάζει αύριο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Αλβανίας: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση των σχέσεων

Συνεδριάζει αύριο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Αλβανίας: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση των σχέσεων

Ο Έντι Ράμα θα πραγματοποιήσει αύριο επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Anadolu, στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα η πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Αλβανίας, υπό την ηγεσία των Ερντογάν και Ράμα.

"Στη συνάντηση του Συμβουλίου θα εξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας και θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για τη περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας", γράφει η Anadolu.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με την Αλβανία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, θα ανταλλαχθούν ιδέες για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, με βάση την κατανόηση για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σχεδιάζεται επίσης η υπογραφή διάφορων νομικών κειμένων που θα συμβάλουν σημαντικά στις σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας", γράφει το Anadolu.

Στις 29 Ιανουαρίου φέτος, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στα Τίρανα, όπου επαναβεβαίωσε τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ επανέλαβε το επίσημο κάλεσμα της Άγκυρας προς την Αλβανία να εξαφανίσει τα όσα αποκαλεί τελευταία κατάλοιπα του FETO, του οργανισμού του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκράτη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου