150.000 ευρώ για την ενημέρωση Αμερικανών πολιτικών θα δώσει ο καταζητούμενος πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης

150.000 ευρώ για την ενημέρωση Αμερικανών πολιτικών θα δώσει ο καταζητούμενος πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Arben Ahmetaj, ο οποίος έχει φυγαδευτεί από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, όταν η Ειδική Εισαγγελία ζήτησε από το κοινοβούλιο την εξουσιοδότηση για τη σύλληψή του, θα δώσει 150.000 δολάρια για να ενημερώσει τους Αμερικανούς πολιτικούς «για τις ψευδείς κατηγορίες» που του απαγγέλθηκαν στην Αλβανία.

...

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του διεθνώς καταζητούμενου πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι προσπαθεί να τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον αποτεφρωτήρα των Τιράνων και στρέφοντας το δάχτυλο στον...

Ο κ. Ahmetaj και η σύντροφός του Erjola Hoxha υπέγραψαν στις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους σύμβαση με την εταιρεία λόμπι Prism Group, η οποία, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, όταν πρόκειται για ξένες οντότητες, έχει καταθέσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, έγγραφα που σχετίζονται με την παρούσα σύμβαση.

Τα έγγραφα που παρουσίασε η εταιρεία λόμπι αποκάλυψαν επίσης την τοποθεσία του κ. Ahmetaj, σε βάρος του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Αποδεικνύεται ότι ζει στο Λουγκάνο της Ελβετίας, μια πόλη στα σύνορα με την Ιταλία και ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για άσυλο.

Η Ειδική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης για διάφορα ποινικά αδικήματα που κυμαίνονται από «κατάχρηση καθήκοντος» έως «μη δήλωση περιουσίας», «διαφθορά» ή «ξέπλυμα χρήματος».

Ο κ. Ahmetaj απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων και στη συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τον Ράμα ότι προσπαθεί να τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψει τις αλήθειες, σύμφωνα με τον ίδιο, που κρύβονται πίσω από το αποτεφρωτήριο των Τιράνων.

Η αμερικανική εταιρεία λόμπι Prism Group, σύμφωνα με τα έγγραφα, «θα εκπροσωπήσει τους δύο Αλβανούς πολίτες Arben Ahmetaj και Erjola Flamur Hoxha και θα έρθει σε επαφή με στοιχεία του εκτελεστικού και νομοθετικού κλάδου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Prism Group, για λογαριασμό των πελατών, Arben Ahmetaj και Erjola Flamur Hoxha, σκοπεύει να συμμετάσχει σε πολιτικές δραστηριότητες για να ενημερώσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με τις ψευδείς ποινικές κατηγορίες που απευθύνονται στον πελάτη από την κυβέρνηση της Αλβανίας».

Παραμένει ασαφές τι σκοπεύει να πετύχει συγκεκριμένα ο κ. Ahmetaj μέσω αυτού του λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον έχουν εγερθεί υποψίες εναντίον του για ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Αλβανία, από αλβανικό όργανο δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου