Στις 22 Ιανουαρίου η εκδίκαση της άδειας ορκομωσίας Μπελέρη από το εφετείο

Στις 22 Ιανουαρίου η εκδίκαση της άδειας ορκομωσίας Μπελέρη από το εφετείο

Για τις 22 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 ορίστηκε η εκδίκαση της άδειας ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη από το εφετείο του ΣΠΑΚ. Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι τελεσίδικη και αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο δήμο Χιμάρας.

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσιεύθηκε από το αλβανικό υπουργείο δικαιοσύνης η πρωτόδικη απόφαση όπου αρνούνταν το δικαίωμα χορήγησης άδειας στον Φρέντη Μπελέρη για να ορκιστεί, ο Αλβανός πρωθυπουργός βιάστηκε να ανακοινώσει πως θα απομακρύνει τον ηττημένο υποψήφιο του, Γιώργο Γκόρο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα δημάρχου. Λίγες ημέρες αργότερα σε συνέντευξη τύπου τα μάζεψε λέγοντας πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.

Αυτή η βιασύνη του Ράμα, μόνο άτυχης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς από την αρχή της δίκης επιλέγει να τοποθετείται δημόσια πριν από κάθε συνεδρίαση σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα στην «ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη». Συνεπώς οι πιθανότητες για δίκαιη εξέταση της υπόθεσης και αποδοχής του αιτήματος του Μπελέρη από το εφετείο, είναι μηδαμινές.

Ο Ράμα είχε την ευκαιρία να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος και ταυτόχρονα να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, δίνοντας το πράσινο φως στον διευθυντή των φυλακών Δυρραχίου να δώσει ολιγόωρη άδεια στον Φρέντη Μπελέρη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Ράμα έριξε το μπαλάκι στο ΣΠΑΚ, την στιγμή που σε Ελλάδα και Αλβανία πλήθαιναν οι φωνές πως η χορήγηση αδείας είναι ζήτημα διοικητικής απόφασης και όχι της αλβανικής δικαιοσύνης.

Μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη από τη φυλακή

Σήμερα δημοσιεύσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της σελίδας μας ηχητικό μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη από τις φυλακές του Φιέρι όπου κρατείται. Μεταξυ άλλων ο Φρέντης αφηγείται πως ξεκίνησε η όλη υπόθεση εναντίον του και την δήθεν επ' αυτόφωρο σύλληψη του την οποία διαψεύδει βίντεο που κατέγραψε τον ίδιο να συνομιλεί με ξάδελφο του και έναν καλό του φίλο.

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο με ηχητικές μαρτυρίες του Φρέντη Μπελέρη.

Ακολουθεί το βίντεο:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου