Φρέντης Μπελέρης στο δικαστήριο: «Αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά, θέλουν να με τιμωρήσουν»

Φρέντης Μπελέρης στο δικαστήριο: «Αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά, θέλουν να με τιμωρήσουν»

Στις 10 Ιανουαρίου η συνέχεια της δίκης.

Στη σημερινή δίκη κατά του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων για αποκλεισμό των δικαστών Erion Çela και Irena Gjoka με τον ισχυρισμό ότι ήταν προκατειλημμένοι εναντίον του.

Στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν 5 μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους και ένας τοπικός δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον Avdyl Rama, τον αδερφό του βασικού μάρτυρα Arsen Rama. Στη συνέντευξη του στις 20 Μαίου, ο Avdyl Rama είχε δηλώσει μπροστά στην κάμερα πως ουδέποτε έχει προσφερθεί στον ίδιο και την οικογένειά του κάποιο αντάλλαγμα για να ψηφίσουν τον Μπελέρη και είχε επισημάνει πως η μοναδική επαφή του αδελφού του με τον Φρέντη Μπελέρη, ήταν να του πηγαίνει ψάρια στο μαγαζί του. Υπενθυμίζουμε πως ο Avdyl Rama δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και οι δικαστές αρκέστηκαν στην ανάγνωση των δυο καταθέσεων του οι οποίες διέφεραν μεταξύ τους.

Οι δικηγόροι υπέβαλαν αίτημα να καλέσουν τον πρόεδρο του δικαστηρίου της Αυλώνας και την εισαγγελία της ίδιας πόλης στη λίστα των μαρτύρων με τους δικαστές να αποσύρονται για να λάβουν απόφαση σχετικά με αυτό το αίτημα. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως το αίτημα έγινε δεκτό.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε από την εισαγγελία φωτογραφία, προϊόν παρακολούθησης, η οποία υποτίθεται πως είχε αποθανατίσει τον Φρέντη Μπελέρη να συνομιλεί με τον βασικό μάρτυρα Arsen Rama. Οι δικηγόροι παρουσίασαν δυο μάρτυρες πολίτες του δήμου Χιμάρας, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο πως στην συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζονται οι ίδιοι να συνομιλούν με τον Φρέντη Μπελέρη πιστοποιώντας την ώρα και το μέρος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι αρχές έχουν ανοίξει το κινητό τηλέφωνο του Μπελέρη από τις πρώτες ημέρες, διαψεύδοντας τις διαρροές από την προηγούμενη δίκη πως αυτό δεν είχε καταστεί εφικτό.

Ο Φρέντης Μπελέρης, ήταν παρών στη συνεδρίαση και έκανε δήλωση σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης του από την αλβανική δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση είναι κακοστημένη. Η Εισαγγελία Αυλώνας έχει τεθεί στην υπηρεσία της αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Ζήτησα πληροφορίες για τα άτομα που παραποίησαν τα στοιχεία.

Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για μια κανονική προστασία. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την Εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν», είπε ο Φρέντης Μπελέρης.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου.

...

Αδειάζει τον ψευδομάρτυρα της υπόθεσης Μπελέρη ο ίδιος του ο αδερφός (βίντεο)

Ο αδερφός του ψευδομάρτυρα Arsen Rama, ο οποίος σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές και τη δικογραφία υποτίθεται πως παγίδεψε τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, αδειάζει τον αδερφό του μέσω βίντε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου