Αυτός είναι ο 37χρονος Αλβανός που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Αυτός είναι ο 37χρονος Αλβανός που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Ο 37χρονος Αλβανός Fatbardh Idrizi , καταζητείται από τις ελληνικές αρχές ως δράστης του περιστατικού με τον τραυματισμό 3 ατόμων από πυροβόλο όπλο στο Γκάζι το πρωί του Σαββάτου.

Ο Idrizi έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα και έχει επιστρέψει ενώ το 2012 είχε συλληφθεί στην Αλβανία ως μέλος σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην πόλη της Αυλώνας. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012 λήστεψε 350 χιλιάδες λεκ σε βενζινάδικο στην Αυλώνα και άνοιξε πυρ κατά δυο αστυνομικών που τον καταδίωξαν. Το 2022, ανακαλύφθηκε ότι ο Idrizi επωφελήθηκε από παράνομη μείωση της ποινής φυλάκισης του στη φυλακή Fier κατά το έτος 2020 και αποφυλακίστηκες πριν την ολοκλήρωση της ποινής του.

Νωρίτερα σήμερα συνελήφθη ο επίσης αλβανικής καταγωγής Emiliano Jakupi, το άτομο που συνόδευε τον φερόμενο δράση, και εμφανίζεται στο βίντεο. Ο Jakupi ανέφερε στις αρχές πως δεν περίμενε ο φίλος του να πυροβολήσει τους τρεις κρητικούς και συμπλήρωσε «Εγώ ένα χαστούκι έριξα».

Ο Emiliano Jakupi, σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκεται σε υπόθεση εκτέλεσης πριν 9 μήνες του συμπατριώτη του Pëllumb Islami στο Νέο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου