Σολτς: Πρέπει να αναγνωριστεί η πρόοδος της Αλβανίας

Σολτς: Πρέπει να αναγνωριστεί η πρόοδος της Αλβανίας

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής σχολίασε τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με αναφορές στην Αλβανία.

Ο Σολτς ανέφερε πως η Γερμανία στηρίζει απερίφραστα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, καθώς και με τη Γεωργία, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων. «Είναι ο καιρός να δούμε όλοι τη μεγάλη εικόνα - και αυτό ισχύει τόσο για τις υποψήφιες χώρες όσο και για τα κράτη - μέλη της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των ενταξιακών διαδικασιών και της λήψης αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία, ακόμη και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας. «Όταν μια χώρα έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αλβανίας, πρέπει αυτό να αναγνωρίζεται, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος για εκτεταμένες συνέπειες συνολικά στη διαδικασία διεύρυνσης, κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε», δήλωσε.

Όπως όλα δείχνουν, ο Σολτς επιδίδεται σε αγώνα δρόμου ώστε να μεταπείσει την Ελλάδα και να μη ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Η Ελλάδα παραμένει ανένδοτη και δεν μπορεί να κάνει πίσω από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου