Ράμα: «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στο Πόρτο Ρομάνο»

Ράμα: «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στο Πόρτο Ρομάνο»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα στη διάσκεψη που πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση της ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Πόρτο Ρομάνο, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τόνισε ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να συγχρηματοδοτήσει αυτό το έργο.

«Θα ήθελα επίσης να τονίσω το αίτημα να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό η αίτηση της Αλβανίας για συγχρηματοδότηση με το ΝΑΤΟ της νέας ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Πόρτο Ρομάνο.

Γιατί πιστεύουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν βήμα-βήμα ενισχύουν τη στρατηγική αξία μιας τέτοιας επένδυσης, όχι μόνο για την Αλβανία, ούτε για την περιοχή, αλλά για το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποκτήσει άλλη μια γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν την πλευρά της Ευρώπης για κάθε ενδεχόμενο και αποτελεί απαραίτητη προστασία.

Με τον προϋπολογισμό του 2024, η Αλβανία έχει εκπληρώσει τον στόχο χρηματοδότησης της Άμυνας του 2% όπως ορίζεται από τον πίνακα του ΝΑΤΟ για όλες τις χώρες μέλη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην αύξηση των δυνατοτήτων και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεών μας», είπε ο Ράμα.

...

Porto Romano: Η νέα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στο Δυρράχιο

Η Αλβανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για την κατασκευή ναυτικής βάσης στο Porto Romano, ένα υπό κατασκευή λιμάνι στις ακτές της Αδριατικής όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου