Μαλλιάς: «Ο Μπελέρης είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση - Η υπόθεση εναντίον του είναι κατασκευασμένη»

Μαλλιάς: «Ο Μπελέρης είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση - Η υπόθεση εναντίον του είναι κατασκευασμένη»

«Δεν υπάρχουν καλές ελληνικές φυλακές και κακές αλβανικές φυλακές. Η φυλακή είναι φυλακή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, για τη συνάντησή του με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, την περασμένη Δευτέρα, στις φυλακές του Δυρραχίου.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει τον περιβάλλοντα χώρο και τα κτίρια στάθηκε μόνο στην ευγένεια – παρά το γεγονός πως δεν είχε καμία επίσημη ιδιότητα, μόνο του επίτιμου δημότη Χειμάρρας – του προσωπικού των φυλακών, υπογραμμίζοντας πως ήταν πολύ εξυπηρετικοί, ενώ κατά παρέκκλιση των κανονισμών μπήκαν στη συνάντηση αρκετά άτομα, η οποία μάλιστα διήρκεσε δύο ώρες.
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μπελέρης τόνισε πως «είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, έχει σθένος, έχει δύναμη» ενώ τόνισε πως γνωρίζει καλύτερα από όλους μας την αλβανική πραγματικότητα, όπως την έχουν ζήσει στο πετσί τους όλα τα μέλη της ελληνικής Εθνικής μειονότητας από το 1991 και μετά.

Ενώ σε άλλο σημείο σχολιάζοντας το γυάλινο προστατευτικό τζάμι το οποίο τον περικλείει, προσέθεσε πως στις φυλακές που κρατείται ο κ. Μπελέρης, στο Δυρράχιο είναι βαριοί ποινικοί, ναρκέμποροι – που η Αλβανία έχει μια βαθιά γνώση και εμπειρία.

Αναφορικά με τη δίκη του κ. Μπελέρη σημείωσε πως χθες ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων. Ήταν παρούσα η Πρέσβειρα της Ελλάδος, η κ. Κωνσταντίνα Καμίτση, τα στελέχη της Πρεσβείας και αρκετός κόσμος, πάρα πολλά τηλεοπτικά δίκτυα και συνεργεία αλβανικών Μέσων και προσέθεσε πως «η εισαγγελέας του αλβανικού δικαστηρίου Ανωτάτου Δικαστηρίου Διαφθοράς πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κύριου μάρτυρα κατηγορίας, Αρσέν Ράμα, ο οποίος αν και κυκλοφορεί ελεύθερος και δίνει συνεντεύξεις ζήτησε και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους ασφάλειας, η εξέτασή του. Συνεπώς βγήκαμε όλοι έξω».

Μεταφέροντας την προσωπικής του εκτίμηση ο κ. Μαλλιάς επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως «όλη αυτή η ιστορία ήταν κατασκευασμένη, στημένη» και πρόσθεσε πως «τα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας και ασφάλειας στην Χιμάρα και στον Αυλώνα θεώρησαν ότι είχαν το «πράσινο φως», διότι μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός κ. Ράμα πήγε στη Χιμάρα και εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση κατά του κ. Μπελέρη με χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν συμβαδίζουν με έναν πρωθυπουργό ο οποίος θέλει να οδηγήσει τη χώρα του σε μία κοινότητα κρατών όπου θέλουμε να επικρατεί το δίκαιο, το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα άρθρα και οι πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Μιλώντας για το χρονικό της υπόθεσης Μπελέρη τόνισε πως «συνελήφθη δύο μέρες πριν από τις εκλογές της 15ης Μαΐου για να αποτραπεί η εκλογή του στη θέση του δημάρχου Χιμάρας. Απέτυχε η κυβέρνηση του κ. Ράμα να αποτρέψει την εκλογή του και συνεχεία τον κρατεί φυλακισμένο έξι μήνες προς τον έβδομο προκειμένου να τον τιμωρήσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλιάς και δίνοντας τη γενική εικόνα που επικρατεί στη γειτονική χώρα σημείωσε πως «οι πολίτες της Αλβανίας τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους».

Πηγή:ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου