Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ στην Κλεισούρα: «Ο Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του»

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ στην Κλεισούρα: «Ο Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του»

Για το ζήτημα «Μπελέρη» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας σε ομιλία του στην Κλεισούρα. Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα ελπίζει ότι η υπόθεση Μπελέρη θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό από τις αλβανικές αρχές και σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ.

Το επίμαχο μήνυμα δόθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, στο νεκροταφείο όπου αναπαύονται Έλληνες στρατιώτες. Μεταξύ άλλων, ο Κώτσηρας τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του Συντάγματος της Αλβανίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα.

Ο Φρέντης Μπελέρης συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου, και είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην Αλβανία που εξελέγη σε δημόσιο αξίωμα ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Η εισαγγελία κατηγορεί τον Μπελέρη για διαφθορά στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είχε προσφέρει σε συνεργάτη της αστυνομίας 50 ευρώ για κάθε ψήφο που έβρισκε υπέρ του ως υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου