Σήμερα στις 12μμ η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Κοκαβέση

Σήμερα στις 12μμ η συνέχεια της δίκης Μπελέρη - Κοκαβέση

Σήμερα στις 12μμ ώρα Ελλάδος, θα δοθεί συνέχεια στην δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας. Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση στη δικαστική αίθουσα του SPAK. Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί δυο φορές, με την τελευταία ακρόαση στις 17/10, να οδηγείται σε αναβολή εξαιτίας της αποδοχής αιτήματος αντικατάστασης μιας εκ των δικαστών και την νέα να ζητά χρόνο να διαβάσει τη δικογραφία.

Οι αρχικές πιέσεις της Ελλάδας για την αποτροπή της καταδίκης του Μπελέρη έπεσαν στο κενό, δυστυχώς το ίδιο συνέβη και για το μετέπειτα αίτημα παραχώρησης ολιγόωρης άδειας για την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του. Η Ελλάδα έχει πλέον καταστίσει σαφές πως η υπόθεση αυτή θα στοιχήσει στην Αλβανία την Ευρωπαϊκή της πορεία και κατ' επέκταση θα της στερήσει τα κονδύλια που λαμβάνουν οι χώρες που έχουν το καθεστώς του υπό ένταξη μέλους.

Η διαιώνιση της παρούσας κατάστασης με συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις, εξυπηρετεί τον Αλβανό πρωθυπουργό και το στρατόπεδό του, αφού έτσι διασφαλίζει περισσότερο χρόνο παραμονής στα ηνία του δημαρχείου του ηττημένου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλεκτού του. Ο Ράμα δεν κάνει βήμα πίσω και συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ παράλληλα επιδιώκει αναθέρμανση των σχέσεων με την Ελλάδα υποβαθμίζοντας το όλο θέμα.

Όπως αρκετοί εκτιμούν, η υπόθεση είναι μια απροκάλυπτη επίδειξη ισχύος, η οποία ξεκινάει μια εβδομάδα πριν την σύλληψη της 12ης Μαίου, όταν ο Ράμα εξαπέλυσε χυδαία επίθεση εναντίον του Μπελέρη κατά την ομιλία του στη Χιμάρα. Αφού το αρχικό σχέδιο του Αλβανού πρωθυπουργού να αποτρέψει την εκλογή Μπελέρη έπεσε στο κενό, αποφάσισε να μεταφέρει το παιχνίδι στην αρένα της «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», μιας απόλυτα ελεγχόμενης δικαιοσύνης η οποία δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας του σχεδιού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου