Το δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε έφεση του Navalny

Το δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε έφεση του Navalny

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατά της ποινής φυλάκισης 19 ετών με κατηγορίες για εξτρεμισμό, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό μέσο RIA.

Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε τον Αύγουστο, αφού κρίθηκε ένοχος για δημιουργία εξτρεμιστικής κοινότητας, χρηματοδότηση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων και πολλά άλλα εγκλήματα.

Εκτίει ήδη ποινές 11,5 ετών σε μια εγκατάσταση υψίστης ασφαλείας για απάτη και άλλες κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται. Ο Ναβάλνι εμφανίστηκε στην ακρόαση την Τρίτη μέσω βιντεοκλήσης πίσω από τα κάγκελα της φυλακής όπου κρατείται στην περιοχή Βλαντιμίρ, ανατολικά της Μόσχας.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ισχυρίζονται ότι η σύλληψή του και η φυλάκισή του είναι μια προσπάθεια με πολιτικά κίνητρα να καταπνίξουν την κριτική του απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ομάδα του Ναβάλνι είπε ότι η ακρόαση μετατράπηκε σε κεκλεισμένων των θυρών, μετά από επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας που περιέγραφε πιθανό απροσδιόριστο κίνδυνο για τους συμμετέχοντες σε μια ανοιχτή δίκη.

«Ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτές οι διαδικασίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών είναι ο περιορισμός των δικαιωμάτων μου και του Κολόντνι», είπε ο Ναβάλνι στον εισαγγελέα την Τρίτη.

Ο Ντανιέλ Κολόντνι, πρώην τεχνικός διευθυντής του καναλιού του Navalny στο YouTube, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια τον Αύγουστο, για την ίδια υπόθεση εξτρεμισμού.

Ο Ναβάλνι είναι φυλακισμένος στη Ρωσία από τότε που επέστρεψε στη χώρα τον Ιανουάριο του 2021, με την κατηγορία της παραβίασης των όρων αναστολής που σχετίζονται με μια ιστορική υπόθεση απάτης, την οποία ο ίδιος απορρίπτει ως πολιτικά στοχευμένη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου