Στα Τίρανα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Έλληνας ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη - Το θέμα Μπελέρη στην ατζέντα

Στα Τίρανα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Έλληνας ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη - Το θέμα Μπελέρη στην ατζέντα

Τα Τίρανα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Οικονόμου, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα θέσει το θέμα του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Υπουργός θα μεταβεί στα Τίρανα για τη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών των χωρών που μετέχουν στην «Διαδικασία του Βερολίνου». Εκτός από τις συναντήσεις στο πλαίσιο της συνόδου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Taulant Balla, καθώς και με εκπροσώπους της αλβανικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν πρωτοβουλίες περιφερειακής εταιρικής σχέσης, θέματα διμερούς συνεργασίας, η καταπολέμηση των ναρκωτικών και η καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος. Ο κ. Οικονόμου στις συναντήσεις του θα έχει την ευκαιρία να θέσει από κοντά το ζήτημα της προφυλάκισης και παρεμπόδισης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Οι υπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν ξανά στις 8 Αυγούστου στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, όμως η συνάντηση ματαιώθηκε από την ελληνική πλευρά εξαιτίας της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου