Μπελέρης προς Ράμα: «Άφησε με να ορκιστώ»

Μπελέρης προς Ράμα: «Άφησε με να ορκιστώ»

Χιμάρα Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα ο δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης ως απάντηση στα όσα έγραψε ο Έντι Ράμα εχθές με αφορμή την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Χιμάρα το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Ράμα μεταξύ άλλων είχε γράψει πως είναι άφωνος εξαιτίας της παρέμβασης της Ελλάδος στο ζήτημα Μπελέρη.

Στην απάντηση του ο Φρέντης Μπελέρης παρομοιάζει τον Αλβανό πρωθυπουργός με τον Ερντογάν ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει πως το θέμα της αποφυλάκισης του για να ορκιστεί δεν αφορά την αλβανική δικαιοσύνη αλλά είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:

Pabesi (μπαμπεσιά/απιστία)

Σήμερα διάβασα μία πολύ ωραία (αν και φλύαρη) ανάρτηση. Την είχε γράψει ένας καλός και σύγχρονος πολιτικός που όπως είδα λέγεται Έντι Ράμα. Προφανώς θα είναι συνωνυμία με τον Έντι Ράμα, πρωθυπουργό της Αλβανίας, ο οποίος μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023 με χαρακτήρισε δημόσια «προσωπικό εχθρό» του και με έβριζε χυδαία αποκαλώντας με απόβρασμα, σκουπίδι και άλλα παρόμοια! Σίγουρα είναι συνωνυμία διότι ο «καλός» Έντι Ράμα γράφει με άλλο τρόπο και αναφέρεται σε μία άλλη χώρα που δεν είναι η Αλβανία.

Ο «καλός» Έντι Ράμα ενοχλήθηκε από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Χειμάρρα στις 14-8-2023 για την απελευθέρωσή μου. Λέει ότι τη συγκέντρωση διοργάνωσαν Έλληνες πολιτικοί. Δεν θα κατάλαβε καλά. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν πολίτες της Αλβανίας, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής στην οποία μίλησαν, μεταξύ άλλων, και δήμαρχοι από την Ελλάδα. Ήταν αυτοί οι πολίτες της Αλβανίας που παρά τα όσα έκανε ο πρωθυπουργός Ράμα, δεν τρομοκρατήθηκαν και ψήφισαν και με εξέλεξαν δήμαρχο τον Μάιο.

Ο «καλός» Έντι Ράμα» αναφέρεται μόνον στο γεγονός ότι έχω και ελληνική υπηκοότητα. Ξεχνά (όπως και ο πρωθυπουργός Ράμα) ότι είμαι γεννημένος στη Χειμάρρα, είμαι ελληνικής καταγωγής και μιλάω ελληνικά. Ελληνικά μιλούν και όλοι στην οικογένειά μου όπως και η πλειοψηφία του πληθυσμού της Χειμάρρας. Παρ' όλα αυτά η Αλβανία δεν αναγνωρίζει ότι στη Χειμάρρα κατοικεί εθνική ελληνική μειονότητα. Αναγνωρίζει μόνον στους δήμους Φοινίκης και Δερόπολης την παρουσία Ελλήνων. Το να σηκώνουμε την ελληνική σημαία δεν είναι δικαίωμα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός Ράμα. Συμβαίνει από την ίδρυση του αλβανικού κράτους και ήταν προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η Αλβανία από την Κοινωνία των Εθνών.

Ο «καλός» Έντι Ράμα» μιλά για προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Αλβανία με τα περιουσιακά δικαιώματα. Δεν ξέρει προφανώς ότι ο συνονόματός του πρωθυπουργός Έντι Ράμα, από όλο το παραλιακό μέτωπο της Αλβανίας έχει χαρακτηρίσει μόνον τη Χειμάρρα ως τόπο στρατηγικών επενδύσεων για τον τουρισμό. Στη Χειμάρρα υφαρπάζονται οι περιουσίες των Ελλήνων, όχι σε άλλες περιοχές της Αλβανίας. Μόνον στη Χειμάρρα έχουμε «στρατηγικούς επενδυτές» που τυγχάνει να είναι όλοι φίλοι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα…

Ο «καλός» Έντι Ράμα» δεν θα έμαθε ότι στα 33 χρόνια (από τότε δηλαδή που έπεσε ο κομμουνισμός) που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί, αυτός είμαι εγώ, και είμαι ελληνικής καταγωγής.

Ο «καλός» Έντι Ράμα» δεν θα έμαθε επίσης ότι στις δημοτικές εκλογές του Μάιο καταγγέλθηκαν 35 περιπτώσεις εκλογικών παρανομιών. Μόνον εγώ έχω συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Ο «καλός» Έντι Ράμα» λέει σωστά ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στήριξαν τη δικαστική μεταρρύθμιση στο αλβανικό δικαστικό σύστημα. Επειδή όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στην περίπτωσή μου είναι σαφές ότι τα πράγματα στη δικαιοσύνη δεν πάνε καλά αφού:
-η αστυνομία με παρακολουθούσε με πρακτικές της σιγκουρίμι του Χότζα που έχουν απαγορευτεί από τη δεκαετία του 1990, επιστρατεύοντας έναν άνθρωπο καταδικασμένο για απάτες,
-η εισαγγελέας που έδωσε εκ των υστέρων την εντολή στην αστυνομία να με παρακολουθήσει ήταν αναρμόδια,
-όταν με συνέλαβαν δεν έκανα κάποια παράνομη πράξη οπότε δεν υπήρχε αυτόφωρη διαδικασία,
-οι δικαστές που ξεκίνησαν τη διαδικασία εις βάρος μου ήσαν όλοι πρώην στελέχη ή φίλα προσκείμενοι στο αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα,
-πουθενά στις παράνομες ηχογραφήσεις δεν εμφανίζομαι να δίνω λεφτά για εξαγορά ψήφων.
-ο εισαγγελέας στο ειδικό δικαστήριο SPAK χρησιμοποίησε πλαστό έγγραφο δήθεν καταδίκης μου στο παρελθόν ενώ το ποινικό μου μητρώο, όπως εκδίδεται ηλεκτρονικά, είναι καθαρό.
-για υποτιθέμενη διαφθορά 40.000 λέκ (380 ευρώ) είμαι προφυλακισμένος ήδη για τρεις μήνες. Κατ' αναλογία πόσους αιώνες πρέπει να μπουν φυλακή οι δεκάδες συνεργάτες του Ράμα που διώκονται για διαφθορά;

Ο «καλός» Έντι Ράμα επικαλείται μία αλβανική παροιμία ζητώντας «να μην κάψουμε για ένα ψύλλο το πάπλωμα». Εγώ να του πω μία ελληνική παροιμία: «εξ όνυχος τον λέοντα». Δεν χρειάζεται να δούμε πολλά. Από όσα έχει κάνει ο πρωθυπουργός Ράμα στην περίπτωσή μου, μπορούμε να εξαγάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνολική κατάσταση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στην πατρίδα μου Αλβανία.

Τέλος, ο «καλός» Έντι Ράμα λέει ότι Έλληνες και Αλβανοί είναι «μια φάτσα, μια ράτσα». Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ο Ράμα πάντως ως πρωθυπουργός δείχνει σίγουρα ότι είναι «μια φάτσα, μια ράτσα» με τον Ερντογάν. Και ο Ερντογάν μιλά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ζητά να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της.

Κλείνοντας, λέει ο «καλός» Έντι Ράμα να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανενόχλητη. Ας πει τότε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να με αφήσει να ορκιστώ δήμαρχος. Αυτό δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Είναι απόφαση του γενικού διευθυντή των φυλακών.

Περιμένω Έντι Ράμα!

Φρέντης Μπελέρης


Ράμα για την διαμαρτυρία στη Χιμάρα: «Είμαι άφωνος! Λυπάμαι πολύ που η Ελλάδα παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο»

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε έπειτα από αρκετό καιρό σιωπής για την υπόθεση Μπελέρη. Η αντίδραση αυτή ήρθε λόγω της ηχηρής διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη που διοργανώθηκε χθες (14.08.20...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου