Άντι Μανάτος: «Ο Μπάιντεν συμπαθεί πολύ τους Έλληνες, θαυμάζει την κουλτούρα μας»

Άντι Μανάτος: «Ο Μπάιντεν συμπαθεί πολύ τους Έλληνες, θαυμάζει την κουλτούρα μας»

Ο γνωστός ομογενής λομπίστας, Άντι Μανάτος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μιλά για την στενή μακρόχρονη φιλία του με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σημειώνοντας ότι είναι ίσως ο μόνος Αμερικανός Πρόεδρος που γνωρίζει προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια τους ηγέτες και στελέχη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο λόγω των σχέσεων που διατηρεί στην Ουάσιγκτον με το Ελληνικό λόμπι.

Στην συνέντευξή του στον Φάνη Παπαθανασίου ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας επισημαίνει την θετική εικόνα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, σημειώνοντας πως η παρουσία και οι αναφορές του 'Ελληνα Πρωθυπουργού, ενόχλησαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Άντι Μανάτος μιλά με θερμά λόγια για την προσφορά του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για την Ελλάδα και την Κύπρο, ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και τον συγκρίνει μόνο με την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου ομογενή γερουσιαστή, Πολ Σαρμπάνη.

Αν και είναι επιφυλακτικός στην προοπτική ενός Ελληνο-τουρκικού διαλόγου, λόγω της αναξιόπιστης στάσης της Άγκυρας στο παρελθόν σε μια σειρά ζητημάτων, ο Άντι Μανάτος θεωρεί ότι στην παρουσία συγκυρία, ίσως να υπάρχει ευκαιρία για τις δύο χώρες και τις διμερείς τους σχέσεις.

Ο Άντι Μανάτος είναι επικεφαλής της εταιρείας πολιτικών συμβούλων Manatos & Manatos, Προσωπικός φίλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, και άλλων Προέδρων και μελών του Κογκρέσου, θεωρείται ως ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη πολιτική επιρροή στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

Έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορίου στην Αμερικανική κυβέρνηση και έχει εργαστεί στον Λευκό Οίκο και στην Γερουσία. Σε ηλικία δεκαεννιά ετών, ο Άντι Μανάτος εργάστηκε για τον Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, ακολουθώντας τα βήματα του πάτερα του Μάικ που ήταν σύμβουλος του προέδρου Τζον Κένεντι.

Κατάγεται από την Κρήτη και βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Οι εξαιρετικοί Έλληνες» όπου αναδεικνύει επιτυχημένες διαδρομές Ελλήνων που διαμόρφωσαν την ιστορία του ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου