Απορρίφθηκε η έφεση για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Απορρίφθηκε η έφεση για την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη

Oλοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη μέσω της οποίας ζητούσε την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα.

Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης ήταν για ακόμη μια φορά αρνητική, καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε την μη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης. Οι δικηγόροι του Μπελέρη, όπως και σε κάθε έφεση που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα, ζήτησαν την αποφυλάκισή του με το μέτρο της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα, μια εξέλιξη που θα έλυνε και τον γόρδιο δεσμό της ορκωμοσίας του ως δημάρχου, όλες όμως οι εφέσεις προσκρούουν στο κούφιο επιχείρημα των δικαστών πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του από τη χώρα.

Σήμερα το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε και ο ίδιος ο Φρέντης Μπελέρης καθώς και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι επόμενες νομικές κινήσεις του Μπελέρη θα συνεχιστούν στο ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας.

Πλέον ο δήμαρχος της Χιμάρας μετράει 62 ημέρες στη φυλακή με την ανυπόστατη κατηγορία της συνέργειας σε εξαγορά ψήφων.

Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση σχετικά με την απόφαση:

Το Ειδικό Εφετείο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα, αποτελούμενο από τον δικαστή Florjan Kalaja, πραγματοποίησε σήμερα, 14.07.2023, δικαστική συνεδρίαση για την ποινική υπόθεση αρ. 114 πράξης, ημερομηνίας 05.07.2023 εγγραφής, με αντικείμενο «Αλλαγή των περιοριστικών μέτρων», που κατατέθηκε από τον Δ.Α.Μ, σχετικά με την απόφαση υπ. αριθ. 259, ημερομηνίας 20.06.2023 του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, και αποφάσισε:

- Έγκριση (μη μεταβολή) της απόφασης υπ' αριθμ. 259, ημερομηνίας 20.06.2023 του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου