Το θέμα Μπελέρη στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ράμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το θέμα Μπελέρη στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ράμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των υπολοίπων θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί και το θέμα της παράνομης κράτησης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανέφερε πως «δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Ελλάδος».

Η τελευταία συνάντησή Μητσοτάκη - Ράμα πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, όταν ο Ράμα επισκέφθηκε την Αθήνα για την έκθεση «Improvisations» όπου παρουσίασε τα έργα του. Παρόλο που δεν πέρασε καιρός από τότε που οι σχέσεις των δύο χωρών έδειχναν να βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, η προκλητικότητα της αλβανικής κυβέρνησης και του ιδίου του Ράμα στην υπόθεση του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, διατάραξαν τις ισορροπίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου