Νίκος Παπανδρέου για σύλληψη Μπελέρη: «Πράξη πολιτικού εκφοβισμού»

Νίκος Παπανδρέου για σύλληψη Μπελέρη: «Πράξη πολιτικού εκφοβισμού»

Στην Αλβανία εκπροσωπώντας το Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου μαζί με άλλους ευρωβουλευτές με σκοπό να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές στη χώρα.

Στην Αλβανία, εκπροσωπώντας το Ευρωκοινοβούλιο, βρέθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου μαζί με τους ευρωβουλευτές Sven Simon, EPP, Lars Patrick Berg, ECR, και Patricia Chagnon, ID με σκοπό να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές, την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στις 12 και 13 Μαΐου είχε συναντήσεις και συσκέψεις στα Τίρανα με τους Christiane Hohmann, Πρέσβη της ΕΕ και Αρχηγούς Αποστολών της καθώς και με πρεσβευτές των κρατών μελών της για μια επισκόπηση της πολιτικής κατάστασης.

Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας και ενημερώθηκε από την Κεντρική Ομάδα της Αποστολής Παρατήρησης Εκλογών του ΟΑΣΕ. Αντάλλαξε απόψεις με πολιτικούς και εκλογικούς αναλυτές για το νομικό πλαίσιο, το εκλογικό σύστημα, την εκλογική διαδικασία καθώς και για το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στις εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου με στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου την Κυριακή 14 Μαΐου μετέβησαν στο Ελμπασάν και τα περίχωρα για να παρακολουθήσουν εκεί την εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε και για τη σύλληψη του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, χαρακτηρίζοντάς την «πράξη πολιτικού εκφοβισμού». «Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας καθώς και όλων των χωρών των Βαλκανίων όμως, τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με την ομαλή ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Αλβανίας. Διατύπωσα διαμαρτυρία στη διάσκεψη των Πρέσβεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα θέσω εκ νέου το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες», τόνισε ο ίδιος.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιοο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στην Ευρωβουλή και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και στα Βαλκάνια, θέματα που αφορούν την Ελληνική μειονότητα καθώς επίσης και τρόπους στήριξης του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου