Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Πύρρου Δήμα στην εκπομπή «Μεγάλη εικόνα» (βίντεο)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Πύρρου Δήμα στην εκπομπή «Μεγάλη εικόνα» (βίντεο)

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Πύρρος Δήμας στη Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή Μεγάλη Εικόνα. Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε για την καριέρα του, τα παιδιά του, τη γιαγιά του, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική.

«Μπήκα στην πολιτική την πιο δύσκολη στιγμή. Χαίρομαι που έβαλα πλάτη γιατί τώρα θα τρώγαμε βελανίδια. Όταν ψήφισαν 62% ΌΧΙ και ευτυχώς το κάναμε ΝΑΙ. Έχασα πολλά από την πολιτική. Δεν το μετανιώνω», ανέφερε για την ενασχόληση του με τον στίβο της πολιτικής.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χειμάρρα, μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νίκη Λυμπεράκη τον ρώτησε τι θα απαντούσε σε περίπτωση που του γινόταν πρόταση να κατέβει στις εκλογές.

«Όπως είπα πριν μπήκα στην πολιτική στα δύσκολα, έχασα πολλά από όλο αυτό. Μπήκα στην πολιτική με τέσσερα σπίτια και βγήκα με ένα και θεωρώ ότι υποθετικά δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό», απάντησε ο Πύρρος Δήμας.

«Τίποτα δεν σου χαρίζεται»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ολυμπιονίκης συγκινήθηκε μιλώντας για τη γιαγιά του, τη γυναίκα που τον μεγάλωσε από μωρό στη Χειμάρρα. Η γιαγιά Ελένη άλλωστε είναι και κεντρικό πρόσωπο κατά την εξιστόρηση της ζωής του στη βιογραφία του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με την υπογραφή του Νίκου Ευσταθίου.

«Η γιαγιά μου μού ευχήθηκε να μου τα δώσει όλα ο Θεός. Και μου τα έδωσε, αλλά με το στανιό. Με την ψυχή στο στόμα. Αλλά έτσι είναι η ζωή, τίποτα δεν σου χαρίζεται», είπε και αναφέρθηκε στο ότι έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να τον δει να κατακτά το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

«Είμαι σίγουρος ότι αν με έβλεπε θα ήταν πολύ περήφανη κι είμαι σίγουρος ότι μ' έβλεπε και μ' ακολουθούσε από εκεί ψηλά. Ήταν πανεπιστήμιο ολόκληρο η γιαγιά, η Ελένη. Έμεινε μόνη της στα 40 της με τέσσερα παιδιά. Χωρίς σύνταξη. Την έβλεπες να κουβαλάει ξύλα, να σκάβει, εργατικές γυναίκες, άλλοι άνθρωποι, άλλη εποχή», δήλωσε.

Η σχέση με τα παιδιά του

Στη συνέχεια, μιλώντας για την περίοδο που βρέθηκε με την αποκλειστική ευθύνη των τεσσάρων παιδιών του, εξομολογήθηκε: «Τα παιδιά είναι στην άλλη άκρη του κόσμου και ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και έχουμε μια ομαδική συνομιλία, όπου μια φορά την εβδομάδα μιλάμε όλοι μαζί σε βιντεοκλήση. Δεν είναι εύκολο, αλλά οι άξιοι άνθρωποι δεν χάνονται ποτέ. Όταν έχεις τέσσερα παιδιά δεν έχεις την επιλογή να τα παρατήσεις, δεν μπορείς να περιμένεις να σε βοηθήσει ο Θεός, πρέπει εσύ να προσπαθήσεις και να κάνεις πράγματα για εσένα. Πρώτον να είσαι υγιής και καλά και δεύτερος να είσαι κοντά τους, να στηρίξεις τις επιλογές τους».

«Έμαθα, λίγο αργά αλλά έμαθα. Τον μικρότερο γιο μου, τον Νικόλα τον έχω εδώ, τον μεγάλωσα, ήμουν δίπλα του. Θυμάμαι ότι την κόρη μου την Μαρία, μετά τη γέννησή της έκανα σχεδόν 6 μήνες να την ξαναδώ, λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Είμαι περήφανος για τα παιδιά μου, θέλω να είναι τυχερά και να προοδεύσουν. Ευτυχώς που έκανα τα παιδιά μου μικρός, γιατί τώρα είμαστε φίλοι», συμπλήρωσε ο Πύρρος Δήμας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου