Συναντήσεις Μητσοτάκη με εκπροσώπους της «Ομόνοιας» και της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων

Συναντήσεις Μητσοτάκη με εκπροσώπους της «Ομόνοιας» και της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με εκπροσώπους της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια», κατά την οποία ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη γειτονική χώρα και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι καθώς η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς υπάρχει η δυνατότητα να αντιστραφεί η αποχώρηση ελληνικών επιχειρήσεων από βαλκανικές αγορές, η οποία παρατηρήθηκε κατά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Τονίστηκε επίσης ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία, σε πολλούς κλάδους, στην τοπική αγορά.

Το Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου