Συνάντηση Έντι Ράμα με τον π. Άλεξ Καρλούτσο στις ΗΠΑ

Συνάντηση Έντι Ράμα με τον π. Άλεξ Καρλούτσο στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και όπως ο ίδιος ενημέρωσε, αποκλειστικός σκοπός της επίσκεψης του είναι η επίτευξη συμφωνίας για εμβόλια κατά του COVID-19.

Συγκεκριμένα ο Ράμα έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter για την αναχώρηση του για τις ΗΠΑ την 5η Δεκεμβρίου:

Η άμεση διασφάλιση του εμβολίου το αποτελεί προτεραιότητα του αγώνα μας ενάντια στον αόρατο εχθρό και θα κάνουμε τα πάντα για να το φέρουμε εμβόλιο στην Αλβανία το συντομότερο δυνατό! Η προσωπική επαφή με τους κατασκευαστές εμβολίων εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό.

Στο δρόμο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες

Edi Rama via Twitter

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πεισθεί πως ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Ράμα στις ΗΠΑ είναι για τα εμβόλια αντι-Covid. Αναλυτές στα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν το πολύ απλό επιχείρημα πως οι συζητήσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν εξ αποστάσεως με την χρήση της τεχνολογίας και θεωρούν δεδομένο πως οι λόγοι επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι άλλος.

Ο πάτερ Άλεξ Καρλούτσος με τον στενό του φίλο και νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του himara.gr, ο Ράμα ταξίδεψε στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από την οικογένεια του και μέχρι στιγμής οι συναντήσεις του είναι στα πλαίσια του lobbying. Το κύριο μέλημα του Ράμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η συνάντηση του με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν και για την επίτευξη του σκοπού του έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με στενούς του συνεργάτες. Μια εξ αυτών, όπως μαρτυρά και η σχετική φωτογραφία του άρθρου, ήταν με τον πάτερ Άλεξ Καρλούτσο, ισχυρή προσωπικότητα της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας και επί σειρά ετών στενού φίλου του Τζο Μπάιντεν.

Ο π. Άλεξ Καρλούτσος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ισχυρούς δεσμούς με τον ελληνισμό της Χιμάρας καθώς η σύζυγος του κατάγεται από το χωριό Δρυμάδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου