Βαγγέλης Ντούλες: Με εποικοδομητικό διάλογο θα ξεπεραστούν τα ζητήματα Ελλάδας - Αλβανίας

Βαγγέλης Ντούλες: Με  εποικοδομητικό διάλογο θα επέλθει άμεσα λύση στα προβλήματα Ελλάδας - Αλβανίας

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες, ανέφερε πως η αντιπολίτευση θα κατέλθει στις εκλογές ενωμένη, παρά του ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τη διασπάσει μέσω διαφόρων σχεδίων.

Κατά τη συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κύριος Ντούλες, είπε πως η αντιπολίτευση θα βασιστεί μόνον στις δύο συμφωνίες τις οποίες και πέτυχε μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης, κατά το μήνα Ιανουάριο και Ιούνιο αντιστοίχως. Ενώ ως εγγύηση αυτών των δύο συμφωνιών τίθεται ο διεθνής παράγοντας. Επίσης η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επέλθει καμία πολιτική αλλαγή στη χώρα, κι έτσι η αντιπολίτευση θα κατέλθει ενωμένη στις εκλογές της 25ης Απριλίου του 2021 απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλο σενάριο.

Όσον αφορά το Πολιτικό Συμβούλιο, ανέφερε πως πρέπει να ολοκληρώσει άμεσα τις εργασίες του και πως η κυβέρνηση δημιουργεί προηγούμενα παρεμποδίζοντας τη μελλοντική εκλογική διαδικασία, χωρίς εκείνη να έχει ακόμη αρχίσει.

Η κυβέρνηση παρά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών, επιζητά και προτείνει διάφορα σενάρια έτσι ώστε να επηρεάσει τη σταθερότητα. Αυτό το οποίο επιδιώκει μπορεί να χαρακτηριστεί μόνον ως επιβλαβή για το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όσα είναι τα σενάρια που μπορεί να εφεύρει η σημερινή πλειοψηφία της βουλής, άλλες τόσες είναι οι λύσεις που μπορεί να φέρει η αντιπολίτευση. Ενώ για τη συνάντηση Ράμα - Μητσοτάκη, είπε πως μέσω των εποικοδομητικών σχέσεων οποιοδήποτε πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών, μπορεί να ξεπεραστεί. Επιπλέον πρόσθεσε πως τα δύο κράτη έχουν περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν, παρά που τους χωρίζουν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Η αποψινή συνάντηση ευχόμαστε να είναι εποικοδομητική και οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν σημασία όχι μόνον για τους δύο λαούς, αλλά ολόκληρη την περιοχή στην ολότητά της. Οι εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, φέρουν στα Δυτικά Βαλκάνια, ευημερία και ασφάλεια. Οι σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εποικοδομητικά. Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο."

Κλείνοντας, για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων, είπε πως οποιαδήποτε πολιτική πρόταση στα πλαίσια της δημοκρατίας, είναι καλοδεχούμενη και πως οποιοσδήποτε μπορεί να αναμετρηθεί. Ο κυρίαρχος έχει τον τελευταίο λόγο.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου