Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ας μη παρασυρθή από απλόχερες υποσχέσεις της Αλβανίας

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ας μη παρασυρθή από απλόχερες υποσχέσεις της Αλβανίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Αθηναικό Τύπο η πληροφορία, ότι την προσεχή εβδομάδα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα επισκεφθή τα Τίρανα, όπου θα έχη συζητήσεις με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο Χωρών (Ελλάδος - Αλβανίας) είναι κατ’ αρχήν ευπρόσδεκτος. Μας προκάλεσε, όμως, κάποια ανησυχία η πληροφορία, ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο των οποίων, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι η οριστικοποίηση των λεπτομερειών σχετικά με την συμφωνία οριοθετήσεως των υδάτων και τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) μεταξύ των δύο χωρών. Στην συνέχεια γίνεται λόγος για την de jure κατάργηση του νόμου περί εμπολέμου καταστάσεως, καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα, ενώ τελευταία είναι η βελτίωση της καταστάσεως της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, όπως και τα … δικαιώματα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα!

Όμως, κατά την γνώμη μας, το πρώτο θέμα που θα πρέπη να συζητηθή είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, τα οποία - όπως όλοι γνωρίζουν - ο Ράμα όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά ασύστολα και αδίστακτα καταπατεί. Διότι, εάν υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται η οριοθέτηση των υδάτων και της Α.Ο.Ζ., αλλά η Αλβανία δεν αλλάξη τακτική έναντι των Βορειοηπειρωτών, ποιο θα είναι το όφελος;

Γι' αυτό μας φαίνεται παράξενη έως ύποπτη η χαρά των αλβανικών Μ.Μ.Ε., αφού λέγεται ότι η «Ελληνική επιθετική διπλωματία στην περιοχή θα αποφέρη τα σχετικά «δώρα» για την Αλβανία».

Άραγε ποια «δώρα» ονειρεύονται οι γείτονες;

Είναι κατανοητό, ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίση την Τουρκία και το φιλοπολεμικό της μένος, γι' αυτό ίσως προσπαθεί να επιλύση διάφορα προβλήματα με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία.

Αυτό, όμως, επ' ουδενί λόγω πρέπει να γίνη εις βάρος των αδελφών Βορειοηπειρωτών.

Κι' όπως τονίζαμε σε πρόσφατες δηλώσεις μας, εάν η Αλβανία συνεχίση να παραβιάζη τα δικαιώματα των εκείσε Ελλήνων, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνη μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ας μη παρασυρθή από χαμόγελα και απλόχερες υποσχέσεις της γείτονος.

Κατά το κοινώς λεγόμενο, αν χρειασθή «να πατήση πόδι». Μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν οι Αλβανοί.

Ας μείνη σταθερός και ανυποοχώρητος. Ας προσέξη δε και το ζήτημα των εγκληματιών «Τσάμηδων», τους οποίους υπογείως παρακινεί η Αλβανία σε παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος.

Τέλος, στην Ελλάδα δεν υπάρχει «αλβανική μειονότητα». Σε όσους δεν αρέσει εδώ, ας επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Διαφορετικά, υπάρχει φόβος να δημιουργηθή πρόβλημα εκ του μηδενός. "Οι καιροί ου μενετοί"»

Παράταση notam για πτήσεις από Αλβανία μέχρι 15 Σε...
Ο Χ. Φούκης αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή συντο...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

HIMARA.GR . ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ,( υπηρξε θανατοσ του μικρου σαμουηλ),ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ , ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ, ΠΑΛΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ , ΣΑΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ, ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Η Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ , ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟΜΑΤΙΑ , ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ;; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΑ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΩΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ 500,000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ,, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

It reminds me of an epic Albanian novel of the famous Ismail Kadare ''The general of the dead army'', when a German general of the army has to come to Albania to take the corpses of the German soldiers of WW2 buried in Albania, and one of his college that fought in Albania during WW2 reminds him: They (Albanians) would provoke you, laugh at you etc... but you have tp remind yourself who you are and act accordingly with dignity'' Apparently so has this bishop

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη