Την Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασαν οι Σχωριαδίτες στο Πωγώνι

Την Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασαν οι Σχωριαδίτες στο Πωγώνι

Σε πείσμα καιρών και συνθηκών και πάρα τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία σε όλον τον κόσμο, σήμερα ήχησαν οι καμπάνες από τον αγωνιστή παπά Ευθύμη από την Πολύτσανη, στις Σχωριάδες του Πωγωνίου, με τους κατοίκους να γιορτάζουν με την παρουσία πολλών παιδιών την μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Σε πείσμα καιρών και συνθηκών και πάρα τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία σε όλον τον κόσμο, σήμερα ήχησαν οι καμπάνες στις Σχωριάδες Πωγωνίου, με τους κατοίκους να γιορτάζουν με την παρουσία πολλών παιδιών την μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

"Σχωριάδες 6 Αυγούστου 2021

Σήμερα όπως κάθε χρόνο γιορτάζει η Αγία Σωτήρα Σχωριάδων. Η συμμετοχή φέτος ήταν καλή συγκρινόμενη με την περσινή που λόγο πανδημίας δεν είχαμε ούτε ένα παιδί. Φέτος το χωριό γέμισε παιδιά. Φέτος όμως είχε περισσότερη αξία γιατί οι συμμετέχοντες είδαν την Αγία Σωτήρα ανακαινισμένη. Έγιναν πολλές εργασίες.

- Έγινε η πλακόστρωση με την εξής σειρά: Πρώτα βαθύναμε την επιφάνεια που ήταν σε ένα επίπεδο με την Εκκλησιά, στρώσαμε με μπετό και μετά με πολύ μεράκι και με ωραία σχέδια έγινε η πλακόστρωση.

- Έγιναν πέτρινα πεζούλια στο χαγιάτι. Τα σιδερένια τα βάλαμε από την εξωτερική πλευρά του αυλόγυρου.

- Τα στηρίγματα στο χαγιάτι τα αντικαταστήσαμε με σιδερένια γιατί είχαν σαπίσει.

- Έγινε αρμολόι της Εκκλησίας και των τοίχων του αυλόγυρου.

- Τα κάγκελα ανανεώθηκαν με νέους και γέρουςπασσάλους

- Σε επιβλητική θέση στο έμπα του χωριού στον τοίχο της Εκκλησία η πινακίδα ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ μαζί με την εικόνα

Αυτές οι εργασίεςέγιναν με την δίκη μου πρωτοβουλία και επίβλεψη. Οι εργασίες θα συνεχίσουν και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Θα γίνει καινούργιο εικονοστάσιο, θα γίνει αγιογράφηση και θα διαμορφωθεί το ιερό όπως είναι οι κανόνες. Αυτές πι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αγιογράφων της Αρχιεπισκοπής που ήρθαν και μας έδωσαντις κατάλληλες οδηγίες και μαζί με τον Χριστόφορο Μπεντούλη πήραν μέτρα και για το εικονοστάσιο.

Μέχρι στιγμής ξοδεύτηκαν αρκετά λεφτά. Εγώ προσωπικά έφερα όλες τις Πέτρες πλακόστρωσης που περίσσεψαν από την Αγία Ευφροσύνη.

Κάνω έκκληση προς όλους τους συγχωριανούς και φίλους να συνδράμουν σε αυτόν τον έρανο με ότι έχει ευχαρίστηση και δυνατότητα. Τα λεφτά θα τα μαζέψω εγώ και θα γραφτούν όπως πάντα ονομαστικός στο περιοδικό.

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία".

Θωμάς Νάκας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου