Εισιτήριο για το EURO διεκδικεί απόψε η Εθνική Ελλάδος απέναντι στο Καζακστάν

Εισιτήριο για το EURO διεκδικεί απόψε η Εθνική Ελλάδος απέναντι στο Καζακστάν

Η Εθνική Ανδρών απόψε καλείται να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για να δώσει ξανά το παρόν σε μεγάλη διοργάνωση 10 χρόνια μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και 12 ύστερα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξένησαν από κοινού Πολωνία και Ουκρανία.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στην OPAP Arena το Καζακστάν σε νοκ άουτ παιχνίδι και σε περίπτωση νίκης θα υπάρξει άλλος ένας μονός αγώνας, εκτός έδρας, με το νικητή της σειράς Γεωργία-Λουξεμβούργο. Μάλιστα, ο αντίπαλος του τελικού θα έχει γίνει γνωστός πριν την έναρξη της συνάντησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού θα ξεκινήσει στις 19:00.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη διαδικασία των πλέι οφ, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024, που θα διοργανώσει η Γερμανία το καλοκαίρι του 2024. Οι τρεις προηγούμενες φορές που η «γαλανόλευκη» συμμετείχε σε αγώνες μπαράζ αφορούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν σε διπλές αναμετρήσεις, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτά την πρόκριση δύο φορές.

Σίγουρος για την ετοιμότητα της Εθνικής Ελλάδας, απέναντι στο Καζακστάν, στα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ. Παράλληλα, τόνισε ότι η αναβολή μιας αγωνιστικής του έδωσε περισσότερες ευκαιρίες για δυνατές προπονήσεις, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του συμβολαίου του, το οποίο παραμένει στον «αέρα», υποστήριξε ότι αυτό δεν επηρεάζει τις καταστάσεις.

Σχολιάζοντας την αγωνιστική δυναμική του Καζακστάν δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τα πάντα γι' αυτούς. Θα εκπλαγώ αν αλλάξουν κάτι. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης

Ο Ολλανδός διαιτητής, Ντανίλ Μακέλι, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με το Καζακστάν (21/03, 21:45) στα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024. Ο διαιτητής της Elite κατηγορίας έχει βρεθεί αρκετές φορές στη χώρα μας για παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και σε ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χέσελ Στέγκστρα, Βαν Ντε Βρις, 4ος ο επίσης, Ολλανδός Άλαρντ Λίντχαουτ, ενώ στο στο VAR θα είναι ο Ρομπ Ντιέπερινκ.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου