Στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια παρευρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΣΑ

Στην τελετή βράβευσης του συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια παρευρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΣΑ

Στην τελετή βράβευσης του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια παρευρέθηκε ο επικεφαλής της ΑΣΑ, κ. Ανδρέας Κούρτης που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα Τηλέμαχου Κώτσια «Στη δίνη του Ψυχρού πολέμου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΝΙΚΑΣ με εκδότης τον κ. Νίκο Νίκα και η Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου, ΕΚΑΒΗ.

Ο επικεφαλής της ΑΣΑ, συνεχάρη τον κ. Κώτσια για το πλούσιο συγγραφικό του έργο που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Κούρτη «η συγγραφική ικανότητα του κ. Τηλέμαχου Κώτσια να αναδεικνύει μέσα από τα λογοτεχνικά του έργα και με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις αδικίες και τις διώξεις που υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες, μας τιμά όλους και μας κάνει υπερήφανους. Τα έργα του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου η οποία μέσα από την οπτική του συγγραφέως αποκτά μια περίοπτη θέση στην Τέχνη του Λόγου. Ο συμπολίτης μας κ. Τηλέμαχος Κώτσιας διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των προγόνων μας, καταγράφει ιστορικά γεγονότα με αληθινούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, αναδεικνύει τις κακουχίες και τη μαρτυρική ζωή που έκαναν όσοι έζησαν σε δύσκολα πολιτικά καθεστώτα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΣΑ, ευχήθηκε «καλοτάξιδο» το βιβλίο του συγγραφέως που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου