Συνάντηση του απεσταλμένου Ην. Βασιλείου για τα Δ. Βαλκάνια με τον Πατριάρχη Σερβίας

Συνάντηση του απεσταλμένου Ην. Βασιλείου για τα Δ. Βαλκάνια με τον Πατριάρχη Σερβίας

Τα Δυτικά Βαλκάνια και ο ρόλος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τον Λόρδο Στιούρτ Πις, απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο διάλογος για όλα τα σημαντικά ζητήματα τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε επίπεδο Βαλκανίων. Ο Λόρδος Πις τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε έναν τέτοιο διάλογο, καθώς και την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των Εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων σε μια τέτοια προσπάθεια.

Ευχαριστώντας τον απεσταλμένο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Δυτικά Βαλκάνια για την επίσκεψή του, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να παραμείνει συνεπής με τον εαυτό της και το πλαίσιο της πνευματικής και ζωής της που έχει ως στόχο την αιωνιότητα, αν και στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να ενεργεί κανείς με αυτό το πνεύμα.

Στη συνάντηση συμμετείχε η κ. Victoria Billing, Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. κα Shan McLeod, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Δημοκρατία της Σερβίας, καθώς και ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας, Επικεφαλής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σέρβου Πατριάρχη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου