Προετοιμασίες για την παρέλαση της 30ης Απριλίου στη Νέα Υόρκη

Προετοιμασίες για την παρέλαση της 30ης Απριλίου στη Νέα Υόρκη

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης πραγματοποίησε συνάντηση στο Μινωικό Σπίτι στην Αστόρια και εξέτασε τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία της Παρελάσεως για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 30ή Απριλίου 2023, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Η Επιτροπή Παρελάσεως έχει ως πρόεδρο τον Πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και συμπροέδρους τους κ.κ. Νομική Καστανά και Νίκο Μπάρδη και πλαισιώνεται από στελέχη της Επιτροπής Παρελάσεως του 2022 και από μια ομάδα νέων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων ο Άρης Κουρκουμέλης, ο Δημήτρης Νικολάου, ο Κώστας Ουρανίτσας και η Αυγή – Μαρία Ατματζίδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας Anamniseis, η Επιτροπή Παρελάσεως έχει ήδη υποβάλει τις αιτήσεις για τις άδειες που απαιτούνται από τον Δήμο, την Αστυνομία, την Υπηρεσία Παρκών, των Υγειονομική Υπηρεσία και τις άλλες δημοτικές και πολιτειακές αρχές ενώ θα ζητήσουν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες συναντήσεις τους στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε πρόταση να ενοικιαστεί η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Χίλτον για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2022, να διοργανώσουν επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η Γυναίκα μετά τα 40» ενώ έμφαση δόθηκε στον Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας και στην προετοιμασία των διαφημιστικών φυλλαδίων τόσο για την παρέλαση όσο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς που κατά κανόνα αρχίζει την παραμονή της 25ης Μαρτίου και λήγει με την μεγαλειώδη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Παράλληλα, εκτενής συζήτηση έγινε και για το θέμα της εκλογής των Τελεταρχών και μάλιστα έγιναν και οι πρώτες προτάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν μόλις λάβουν την συγκατάθεση των υποψηφίων.

Πηγή: Anamniseis.net


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου