Μια ακόμη διάκριση για τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Μια ακόμη διάκριση για τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

Η ποιότητα των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης», που ίδρυσε σ' ολόκληρη την Αλβανία ο οραματιστής μια καινούργιας κοινωνίας Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, αποδεικνύεται και από τα πρωτοποριακά προγράμματα, που εφαρμόζουν, από τις καινοτόμες ιδέες, που υλοποιούν, από τις επιτυχίες των μαθητών.

Και οι διακρίσεις είναι συχνές.

Μια από αυτές αποτελεί η απονομή από την υπουργό Παιδείας της Αλβανίας Εvis Kushi του βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκό Σχολείο eTwinning» στα Εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου!

Η βράβευση αυτή, που έγινε με ειδική διαδικτυακή εορταστική τελετή, αποτελεί αναγνώριση των ολοκληρωμένων διαθεματικών εργασιών-Projects, που αφορούν στο περιβάλλον, στην πληροφορική κ.λπ..

Υλοποιήθηκαν κατά διαστήματα στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του «eTwinning», όπου μαθητές/τριες, με την ορθή καθοδήγηση των καθηγητών/τριων τους απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι ότι ανέπτυξε το ενδιαφέρον των νέων στην Αλβανία για τη γνώση.

Σκοπός του, που τον κατάφερε, να υπερνικηθεί η αδιαφορία για τη μόρφωση, η οποία για τους πολλούς είναι η πρώτη και κύρια αιτία της άγνοιας.

Τι κάνει ο άνθρωπος, που αισθάνεται την ανάγκη σπουδής;

Ενδιαφέρεται, ξεπερνά κάθε εμπόδιο, σπεύδει, βρίσκει καλούς δασκάλους, μελετά, προσπαθεί για το καλύτερο.

Αυτή των ώθηση και την ευκαιρία, μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έδωσε στους νέους της Αλβανίας ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Αλλά πέρα τούτα τα σχολεία της Εκκλησίας της Αλβανίας στρέφουν, το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, σεβόμενοι πάντα την ελευθερία τους, προς το αγαθό της γνώσης του θεού, που έχει ιδιαίτερη και ασύγκριτη αξία.

Η κυρίως γνώση του θελήματος του Θεού είναι η εφαρμογή της αληθείας Του.

Όταν η αλήθεια μετατρέπεται σε ζωή και η γνώση σε πράξη, τότε η γνώση ολοκληρώνεται.

Έτσι μπορείς να σκέφτεσαι, έτσι μπορείς να αισθάνεσαι, έτσι μπορείς να ζεις.

Γνωρίζουν καλά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και το έχουν σύνθημα και επιδίωξη, έστω και αν αυτό χρειάζεται κόπο και αγώνα, ότι η θεία αλήθεια δεν είναι μόνο ξηρή γνώση, δεν έχει σκοπό να τη θαυμάζει μόνο ο άνθρωπος, αλλά να τη ζει και να τη χαίρεται στη ζωή του.

Πηγή:ekklisiaonline.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου