Στο Κογκρέσο θα μιλήσει ο Νετανιάχου στις 13 Ιουνίου

Στο Κογκρέσο θα μιλήσει ο Νετανιάχου στις 13 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου, ανέφερε τη Δευτέρα το Punchbowl News, μετά από πρόσκληση κορυφαίων βουλευτών, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο χειρισμός του πολέμου με τη Χαμάς από τον Νετανιάχου, κατά τον οποίο έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, έχει εντείνει τις εντάσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σημειώνει το πρακτορείο. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι απίθανο πάντως να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να βρεθεί στην Ιταλία για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Ιουνίου.

Οι ομιλίες σε κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου από ξένους ηγέτες είναι μια σπάνια τιμή που επιφυλάσσεται γενικά για τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ ή μεγάλες παγκόσμιες προσωπικότητες. Ο Νετανιάχου έχει ήδη δώσει τρεις τέτοιες ομιλίες, με πιο πρόσφατη το 2015.

Αυτή η ομιλία θα κάνει τον Νετανιάχου τον πρώτο ξένο ηγέτη που θα μιλήσει σε κοινές συνεδριάσεις του Κογκρέσου τέσσερις φορές. Τρεις φορές είχε μιλήσει στο αμερικανικό Κογκρέσο και ο Βρετανόςπρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου