Κλιμάκιο του ΟΑΣΕ επισκέφθηκε την Χιμάρα για το περιουσιακό

Κλιμάκιο του ΟΑΣΕ επισκέφθηκε την Χιμάρα για το περιουσιακό

Κλιμάκιο του Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επισκέφθηκε την Χιμάρα στις 20 Δεκεμβρίου με αφορμή της τελευταίες εξελίξεις και τις επικείμενες κατεδαφίσεις κατοικιών στην περιοχή από την Αλβανική κυβέρνηση.

Η απεσταλμένη της μόνιμης παρουσίας του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, κα. Carolina Ramos da Costa συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων στην Χιμάρα, τον κ. Φρέντη Μπελέρη πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης ΟΜOΝΟΙΑ, τον κ. Νικολάκη Νεράντζη ως εκπρόσωπο της Συμμαχίας για την Προστασία Περιουσιών και άλλους κατοίκους της Χιμάρας των οποίων οι περιουσίες απειλούνται.

Η κα. Ramos ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους και τους κατοίκους για τα νέα σχέδια του δήμου Χιμάρας και τις ενστάσεις που έχουν για το νέο σχέδιο πόλης που προσπαθεί να εφαρμόσει το δημαρχείο χωρίς να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων Μετά την συνάντηση η απεσταλμένη του ΟΑΣΕ επισκέφτηκε τις περιοχές που πρόκειται να γίνουν οι κατεδάφισης με αφορμή την ανάπλαση της νέας παραλιακής οδού.

Το κλιμάκιο του ΟΑΣΕ αποχώρησε από την Χιμάρα με την υπόσχεση ότι αφού εξετάσει τα στοιχεία και της αξίωσης των κατοίκων της Χιμάρας θα προχωρήσει στην σύνταξη έκθεσης σχετικά με το θέμα.

Οι Έλληνες του μειονοτικού χωριού Νάρτα, θύματα "α...
22 Δεκεμβρίου 1940: Η απελευθέρωση της Χιμάρας στο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click