Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά

Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Κορυτσά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που τελέστηκε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μπομποστίτσα. Ακολούθησε το Τρισάγιο και η Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο για τους πεσόντες το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Στην συνέχεια όλοι παρευρέθηκαν στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος, όπου, μετά από το λόγο του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Γεωργίου Αλαμάνου, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την δεξίωση που είχε ετοιμάσει το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς, σε γνωστό ξενοδοχείο της Κορυτσάς. Τίμησαν με την παρουσία τους ον Γενικό Πρόξενος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Σταύρος Γιαννακίδης, η Βουλευτής Καστοριάς ΝΔ κα Μαρία Αντωνίου, η Βουλευτής Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων), ο Πρόεδρος Βλάχικης Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ. Ανδρέας Μήτσιος, η Πρόεδρος της Ομόνοιας Παραρτήματος Κορυτσάς κα Στέλλα Πατσίλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολιτισμού» π. Ελευθέριος Καρακίτσιος, Αντιπροσωπεία της ΣΦΕΒΑ με τον Πρόεδρο Φιλόθεο Κεμεντζετζίδη, εκπρόσωπος ΑΝ.ΕΛ κα Δήμητρα Σαμαρά, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ. Χρηστάκης Γραμπότσκα, ο Διευθυντής του Σχολείου Όμηρος Κορυτσάς, κ Ζαφείρης Γεωργιάδης, μέλη της Ομόνοιας Κορυτσάς, φίλοι από την Ελλάδα, γονείς και μαθητές.

Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Οι ήρωες του ’40, το ήθος, η πίστη, η προσφορά τους ας είναι παράδειγμα για όλους μας.

Φωτογραφίες και βίντεο στον Πελασγό Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου