Κατάχρηση σε διαγωνισμό 288.000 ευρώ από τον Γκόρο

Κατάχρηση σε διαγωνισμό 288.000 ευρώ από τον Γκόρο

Ο Γιώργο Γκόρο, ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας, μόλις του δοθεί η ευκαιρία, διοργανώνει διαγωνισμούς με αμφίβολους νικητές που είναι σκέτη σπατάλη των δημοσίων πόρων του κρατικού προϋπολογισμού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σπατάλησε 30 εκατομμύρια λεκ (288 χιλιάδες ευρώ περίπου) σε διαγωνισμό που έχει ως αντικείμενο «Ανακατασκευή δρόμου και πλατείας νέου νεκροταφείου Χιμάρας». Για τη διαδικασία αυτή έχει οριστεί οριακή τιμή 25.000.000 λεκ χωρίς ΦΠΑ ή σχεδόν 30 εκατ. λεκ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Αν όμως ξεφυλλίσουμε την τεκμηρίωση αυτού του διαγωνισμού, βγαίνουν στο φως άλλα. Προκύπτει ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εταιρείες, εκ των οποίων οι 3 προσέφεραν χαμηλότερα ποσά από τους νικητές. Όμως παρόλα αυτά, ο Γκόρο ανακοίνωσε τον νικητή της συγχώνευσης των εταιρειών «IMPLEX» των Sofokli Goga & Xhesilda Minga και «KOLA INVEST» των Sofokli και Jani Kola.

Η προσφορά τους είναι αξίας 23.881.141 λεκ χωρίς ΦΠΑ. Στις έντονες υποψίες για καταχρήσεις σε αυτόν τον διαγωνισμό ενισχύεται το γεγονός ότι η νικήτρια αξία ανέρχεται στο 96% του οριακού ταμείου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου